Четка за коса Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush

26/08/2016

Tangle Teezer

Днешният пост е посветен на един продукт, който ми беше любезно предоставен от Сайта за парфюми – Parfimo.bg, като част от блогърската им програма. Parfimo.bg ми дадоха възможността да избера един продукт от техния сайт, който ми изпратиха напълно безплатно, а аз от своя страна получих и изпробвах. Избрах си нещо, към което бях изключително скептично настроена и чиято покупка обмислях от доста време – Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush. Днес, спокойно мога да заявя, че съмненията и недоверието са били неоснователни и дори обмислям да поръчам още (поне) две бройки, за да ми е винаги под ръка в офиса и в колата. Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush представлява четка, която обещава гладко и безболезнено разресване и разплитане на косата.

tangle teaser2

Когато получих пратката (по Speedy, 4-5 дена след като я заявих), първото нещо, което хвана окото ми беше забавният, ярък, неонов цвят на продукта. Вероятно заради атрактивния му цвят, опаковката е прозрачна, като на всяка страна се съдържа информация за продукта,: неговия създател Shaun P, технология на разработка и други обяснения, на понятен за мен език. Надписът Made in Great Britan, обаче прикова вниманието ми и събуди интереса ми. Очаквах стандартното Made in China. Имала съм много четки, които изглеждат сходно, използвала съм ги за спешни ситуации, но тази даваше вид на различна и вече бях готова да подложа на тест обещанията на продукта.

9

Формата на четката ми напомня на манго и тя приляга в ръката ми идеално. Нейните бодлички не са еднакви, редуват се по-къси с по-дълги и са сравнително меки. Не вярвах, първо че с тази четка ще успея да стигна до косата зад врата, където често се образуват топки, когато я нося спусната и второ – че ще успея изобщо да се среша. С изумление открих, че с изключителна лекота мога да направя и двете неща. След разресване, косата ми всеки път става много мека, че и по-лъскава, без да губи живината си. Това е ново усещане за мен, т.к. имам много дълга коса, която до този момент или е била идеално сресана и сплескана или е имала обем, но с някое друго оплетено местенце, което в продължение на деня се разраства. За това и постоянно я нося на опашка, на кок или на плитка.

123

Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush ми допада най-много за разресване на суха и мокра коса извън душа. Всъщност, четката върши много добра работа и под душа за разнасяне на балсама, например, но мокрите косъмчета, се загнездват между бодлите и са изключително упорити за премахване. Като цяло обаче, пластмасовата повърхност на четката се почиства лесно, със сапун и вода, без нужда от особена грижа и усилие. Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush е особено подходяща за дълги и тънки коси, за повредени от боядисване коси, склонни към накъсване и оплитане, но мисля (може и да бъркам) би била безполезна за къдрави коси- вероятно би ги разресала, но би ги оставила наелектризирани. И съм убедена, че точно този продукт би бил идеален за разресване на заплетени дълги косици на малки дами, които още не са свикнали с жертвите, които изисква красота. Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush не може да се използва със сешоар, както и за оформяне на прически – само с нея не мога да си направя конска опашка. Всъщност, тази четка става само за разресване, но пък го прави с голяма лекота и дяволски добре.

TANGLE TEASER BEFORE AND AFTER

След разресване косата, която остава по четката е доста по-малко от конвенционалната ми четка за коса (на Macadamia), която използвах до сега, което ме кара да си мисля, че Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush накъсва косата ми по-малко. Също така, когато разресвам косата в корените, масажът върху скалпа е истинско удоволствие. Ако трябва да съм съвсем честна, от както имам тази четка, в къщи се реша по-често и от това идва основният ми проблем с нея: бих искала тя да имаше капаче или кутийка, за да мога да я пренасям в дамската си чанта.

За завършек, ще направя един кратък коментар относно цената. Четката се предлага в търговската мрежа за около 30 – 33 лева, има я на доста места. В Parfimo.bg, редовната цена на Tangle Teezer Salon Elite Hairbrush цена е 20,20 лева, а в момента е намален на 18,10 лева.