Tarte: Rainforest of the Sea Color Correcting Palette

24/11/2016

Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette

Rainforest of the Sea колекцията на Tarte направи своеобразен бум в социалните мрежи в началото на годината, когато беше лансирана. Палитрата Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette, от своя страна беше звездата на тази колекция. Всъщност, корекцията чрез цветове (color correcting) в грима съвсем не е нова техника, а и ние сме говорили за нея вече – тук. Корекцията чрез цвят, обаче, определено стана тенденция и марките започнаха да отговарят на нея. Повечето продукти, в тази категория, които излязоха, се продават в единична опаковка. Такива са например Urban Decay Naked Skin Color Correcting Fluid и Lancome Color Correcting Primer Miracle Cusion – продукти, чиято покупка аз определено обмислях. Нито един от тях, обаче, не е толкова пълен колкото Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette на Tarte и именно за това реших в нейна полза.

Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette – от вън и от вътре

Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette

Опаковката за мен беше позната от контуриращата палитра Tarte Tarteist Contour Palette. Тя е кръгла, с големината на CD, здрава и стабилна на допир. Огледалото е прекрасно голямо, а в нея има шест цвята. Палитрата може да се използва както за корекция с цветове, така и за скулптуриране и контуриране. Формулата, текстурата и консистенцията на всеки един цвят е една и съща, като единствената разлика между шестте отделения, е цветът. Тази еднаквост елиминира рисковете за несъвместимост и улеснява употребата. Първоначалното ми убеждение беше, че тази палитра с цветове е доста универсална и ще използвам всеки един цвят от нея. Жълтият цвят го виждах за изсветляване. Оранжевото ми беше много любопитен – за покриване на тъмните кръгове под очите, а зеленото – за покриване на зачервени зони. Тъмно кафявото го виждах идеално за създаване на контур, а двете по-светли кафяви – за осветляване. Не всичко се оказа, обаче, така както си го представях.

Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette – представянето

Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette

Текстурата на пигментите е кремообразна, а консистенцията се усеща като много тънка след разнасяне. Първоначално, продуктът застава доста плътно, но в последствие под топлината на кожата се разнася до един много гладък и мек слой със сатенен завършек. Именно поради завършекът. тази палитра може да не допадне на момичета с по-мазна кожа, но ще хареса за тези със суха, както и за по-сухите части на лицето. Цветовете не са силно пигментирани, дори бих казала, че са доста прозрачни, но позволяват надграждане.

combine_images3

Моята кожа е светла и за нея открих, че оранжевото, нанесено съвсем тънко, се справя доста добре с тъмните кръгове. По-добре у от най смелите ми очаквания, ако трябва да съм честна. Нещо повече, мисля, че то би било идеално и за по-тъмни кожи. Жълтото е страхотно за озаряване и усещам, че това е първият цвят, който ще удари дъното. Нямам забележки и към двата светло бежови цвята. Зеленото не го използвам, защото нямам червенини по лицето и в моя случай, то е излишно. С тъмно кафявото борбата беше дълга – то се оказа прекалено тъмно за мен и за да се получи, трябва да го надграждам малко по малко. Бюти блендерът се оказа незаменим помощник в неговото нанасяне и единствено и само с него успях да постигна търсения ефект.

Издръжливостта на цветовете обаче, определено е слабо място на тази палитра. Освен ако не фиксирам всичко с пудра, след около четири часа, по лицето ми няма и следа от цветове. При фиксиране с прахообразен продукт, животът се удължава значително. Използвах светло бежовият цвят за озаряване, а тъмно кафявия – за подчертаване на скулите, фиксирах с пудра и първите следи от избледняване забелязах след седмия час.

Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette – присъдата

Rainforest of the Sea Wipeout Color Correcting Palette

Вероятно забелязвате, че Rainforest of the Sea Color Wipeout Correcting Palette прилича много на Cover All Correcting Pallette на Wet n Wild. Основната разлика между двете палитри, освен цената, е консистенцията. Цветовете от палитрата на Tarte се разнасят в пъти по-лесно и се сливат с кожата, а не стоят върху нея. Разбира се, втората разлика идва в достъпността на продуктите и цената: палитрата Rainforest of the Sea Color Wipeout Correcting Palette закупих за 47 USD, от САЩ. Палитрата на Wet n Wild закупих за под 10 лева в аптеката под вкъщи.

20160317_064306

Палитрата е подходяща за доста цветове кожа, като за някои е по-лесен, отколкото за други. Като качество на продуктът, консистенция и разнасяне, аз нямам забележки, но някои мазни кожи, които предпочитат матов, вместо озаряващ завършек, биха имали проблем с нея. Сутринта, докато пиех сутрешно кафе, се загледах в инструкциите за употреба на опаковката. Те са доста обширни и нагледни, но очевидно нямаме нужда от корекция с цветове всеки ден и използваме техниката само на местата, на които имаме нужда.

Така стигам до въпроса, дали наистина се нуждаем от Rainforest of the Sea Color Correcting Palette или сходен продукт. Вероятно не. Вероятно няма да използваме всички цветове от палитрата и в този случай, със сигурност би било по-обосновано да закупим индивидуален цвят за адресиране на един конкретен проблем, вместо цяла палитра. Аз харесвам тази палитра и за мен тя има много голяма емоционална стойност. Тя е едно от нещата, които си купих от знаменитата Sephora на Time Square в New York.

%d0%bc%d0%b0%d0%b3%d0%b8