Tarte Tartalette Tease Eyeshadow Palette

04/06/2016

Благодарение на сестра ми се сдобих с няколко продукта, за които само съм слушала и гледала, но които, за съжаление, по една или друга причина до Европа стигат трудно, а до България – изобщо не стигат. В следващите няколко поста ще ви разкажа за тях, като днес ще започна от една палитра, която дълго време разглеждах в Instagram и много, много исках да докосна. Като цяло марката Tarte винаги ми е била интересна в аспекта на качество в органичен бранд и с Tarte Tartalette Tease Eyeshadow Palette се докоснах за първи път до нея.

TARTE TEASE COLORS

Tarte Tartalette Tease Eyeshadow Palette

е умалената версия на Tarte Tartalette Eyeshadow Palette, като съдържа само шест сенки и идея за лесна преносимост в чантата, в багажа или просто като опция в шкафчето в офиса или в къщата на приятеля ни. С нея могат да се създадат два основни, завършени лука, но естествено всеки един от цветовете може да се използва и самостоятелно за визия в един цвят. Размерът на палитрата е колкото визитна картичка, много тънка, изработена от здрав картон, лека и със задоволително по размер огледало. Ароматът, който се разнася при отваряне, наподобява този на шоколадовата палитра на Too Faced, но сякаш е по-естествен и не толкова натрапчив. Този аромат след нанасяне не се усеща, и така тези, които не харесват гримът им да мирише, биха останали удовлетворени.

TARTE TEASE COLORS 3

Палитрата съдържа четири матови сенки и две перлени. Всички цветове са с много фина структура, разнасят се лесно и се блендират без никакво усилие. Матовите цветове при мен се нанесоха практически без ронене, докато при блестящите имаше малко „отпадък“, но той не беше в рамките на допустимото. Блестящите цветове са прекрасни – силни, но без студен металически оттенък, докато по-тъмните матови, въпреки че не ми допадна как стоят нанесени като единствен цвят, са страхотни за нанасяне в сгъвката на окото.

TARTE TEASE MIRROR

Обожавам палитри с малко на брой цветове, които сами подсказват комбинациите, в които могат да се използват Не знам защо, но големите палитри с много цветове винаги са ми се стрували прекалено натоварващи от към избор на пигмент. За това смятам, че Tarte Tartalette Tease Eyeshadow Palette е идеално решение за бързо изграждане на грим, без особени умения и практика. Със сенките от първия ред за минути се постига блестящ nude лук, а с тези от втория ред – лесно се получава сливово лилав такъв. И именно това лилаво стои прекрасно на зелено-пъстрите ми очи.

TARTE TEASE SWATCH 2

В стил на Tarte и сенките в тази палитра не съдържат парабени, сулфати, глутен, минерални масла и подобни. Не бих искала да се впускам в подробно описание на цветовете, но на кратко: Whisper и Wink са с много мека кремообразна структура, блендират се много лесно и са страхотни за осветляващи под веждата, например. Crush е невероятен цвят, но е малко труден за работа, т.к. се рони прекалено много. Heartbreaker е прекрасно топло кафяво, страхотно за сгъвката на окото и за подчертаване на миглите. First kiss определено е по-лесен за работа от Crush, не е толкова ронлив и полепва по четката много по-умерено. И любимото ми BFF – уникално сливово лилаво, силно пигментирано, не ронливо с много мека структура.

TARTE TEASE SWATCH 3

Tarte Tartalette Tease Eyeshadow Palette ще хареса много на тези от вас, които имат предпочитание към топлите неутрални цветове. Цветовете е нея в никакъв случай не са уникални, но текстурата им е изключително лесна за нанасяне. Като повечето органична козметика, и това не е изненада, сенките се износват бързо и категорично изискват нанасяне на добър праймър за основа. И не на последно място, сенките са доста „чупливи“, което налага сериозно пазене от изпускане. Но като цяло, Tarte Tartalette Tease Eyeshadow Palette е един страхотен и лесен продукт, който категорично оправда очакванията ми за марката. И със сигурност ме предизвика да търся и закупя още Tarte продукти само след месец, по време на екскурзията ми в САЩ.