Tarteist Clay Paint Liner

08/06/2016

Очната линия е култов продукт за мен и с всеки ден ставам все по-сръчна в нейното нанасянето. Разбира се, имам доста очни линии, в различни цветове и текстури, но любимият вариант си остава гел-очната линия. За това, веднага след като зърнах Tarteist Clay Paint Liner, новата очна линия на американската марка Tarte, го пожелах. Страхотна, супер-черна и лесна за нанасяне, течно-гелобразна текстура, много издържлива дори и в по-топли дни.

tarte eyeliner and brush

Опаковката е много нестандартна за очна линия – малка черна пластмасова тубичка, с широк и заоблен отвор. Към очната линия идва и много тънка четчица с дървена дръжка и закривен край за по-лесно прихващане. При лек натиск на тубичката, продуктът излиза, и благодарение на заобления завършек, тип чиния, много лесно мога да „загреба“ точно толкова продукт, колкото ми е нужно. Също така, ако съм взела с четката малко повече от това, от което имам нужда, оставям излишното върху „чинийката“. Така, успявам да разпределя много малко количество продукт и за двете очи.

tarte eyeliner pachage

Тази малка кръгла чинийка се оказва много практична за нанасянето на очната линия, но има един (единствен) недостатък. Това, което остане по заобления край, засъхва и не може да се ползва на следващия ден например. За това предпочитам да натисна тубичката 2 – 3 пъти от колкото да „хвърлям“ засъхнал продукт.

tarte eyeliner slot

Нестандартна е не само опаковката, но и самата четка – тънка, от естествен косъм и дървена дръжка, на която последната една четвърт от дължината е „пречупена“ за по-лесно нанасяне. Тук обаче аз (и само аз) имам малък проблем. Обикновено всички от вас, предполагам, нанасят очната линия на двете очи с една и съща ръка – била лява или дясна. Аз обаче, на лявото око я нанасям с лявата ръка, а на дясното – с дясната. С лявата ръка нямах никакъв проблем. При използването на дясната, обаче, тази чупка малко ми пречи. Може би съм прекалено свикнала с любимата четка на MAC, но с тази, закривената, доста ми коства да направя идеалния завършек на окото. Разбира се, Tarteist Clay Paint Liner е абсолютно съвместим, с която и да е четка за нанасяне, не само с тази която идва в опаковката.

tarte eyeliner 1

Като всички продукти на Tarte, и този е без парабени, силикони и с доста натурални съставки и не е тестван върху животни.

tarte eyeliner all

Цената е 24 USD в американската Sephora което е много прилична цена за страхотен продукт. Проблемът е че в Европа е почти невъзможно да се намери Tarteist Clay Paint Liner или който и да е друг продукт на марката. Знам че работят по въпроса за International Shipping от официалната страница и всеки месец прибавят нови страни, които обслужват, така че не е изключено до края на годината да имаме удоволствието да си поръчваме Tarte и online.

By Sani