Палитра червило и руж от the Balm: How ’bout Them Apples?

30/05/2016

Палитра червило и руж от the Balm: How 'bout Them Apples?

От доста време исках да се сдобия с палитра с червила, а когато същите цветове могат да се използват и за ружове, нямах никакво колебание дали да си купя How ’bout Them Apples? на the Balm. Така именно този продукт се превърна в един от любимите ми за пролетния сезон и се оказа една покупка, точно навреме за по-топлото време. Палитрата обединява шест изключително гъвкави и широко приложими кремообразни цвята, които могат да се носят както като пигмент върху устните, така и като руж. И да, момичета, смятам, че определено се нуждаем от този продукт.

how bout them apples open

С уточнението, че аз не съм по кремообразните ружове и винаги съм била момиче на прахообразните, смятам, че the Balm определено са се справили отлично с тази палитра. Опитвала съм и други сходни продукта, дори и от същата марка (последният беше Balm Voyage Palette), та тези кремообразни сестрички изглеждат познати. В същото време, марката определено е поработила над формулата – тя определено е по-тънка и по-мека като текстура, по-хидратантна върху устните, за разлика от предходните формули, които бяха по-гъсти и изсушаващи.

Цветовете от палитрата имат еднаква консистенция – те се преливат и застават страхотно. Пигментацията е полупрозрачна и сатенена и отваря възможност за многобройни опции за преливане. Цветовете са свежи, ярки и най-важното – стоят естествено. С тях трудно може да се прекали, т.к. позволяват (почти безкрайно) надграждане върху скулите, а поставени върху устните, са изключително комфортни за носене. При износване не оставят следа,  пигментът избледнява равномерно, и въпреки че категорично не е дълготраен, са необходими около два часа до пълното му износване. И разбира се, за старомодните момичета като мен, които обичат червилото и ружът им да са в един тон – How ’bout them? Apples е перфектното решение.

Палитра червило и руж от the Balm: How 'bout Them Apples?

Както знаем всички, в реалния живот има и хубави, и лоши ябълки, а How ’bout them? Apples определено е от първите. Като всички продукти на the Balm и този е без парабени, не е тестван върху животни и може да бъде намерен практически навсякъде по света – в магазини и в Интернет, че и много често на страхотни намаления. Аз купих How ’bout them? Apples за 7.50 Евро при една от последните си обиколки в Мадрид, но Feelunique също доста често ни изненадват с приятни цени.

how bout them apples pie

Опаковката на продукта е стандартната за the Balm, картонена и солидна (а си спомням колко се съмнявах в нейната издръжливост при първите си сблъсъци с продукти на марката). В нея няма нищо пластмасово – картон и огромно огледало, а това определено много ми харесва. Пигментчетата са настанени в ябълкообразни отделения и като цяло палитрата изглежда доста закачливо. Ако има нещо, което намирам за странно в дизайна на опаковката, то това са картинките на мъжете до всеки цвят. Не че съм очаквала като отворя палитрата да видя Леонардо Ди Каприо на младини, но някои от младежите са доста странни. Разбира се, това е факт, който определено ще превъзмогна, особено в предвид интересните имена на цветовете – cider, cobber, pie, crisp, caramel и candy.

Палитра червило и руж от the Balm: How 'bout Them Apples?

Няма да се вписвам в подробно обяснение на цветовете, все пак продукт от подобна категория стои различно на всяка кожа. Не бих могла, обаче да пропусна факта, че някой от цветовете, например Cobbler и Crisp ме изненадаха приятно с небрежността, с която застават върху кожата.

how bout them apples swatches

Колкото и да ми харесва тази палитра, няма как да пропусна някои нейни отрицателни страни. Първо, така разположени продуктите в ябълковите отделения се напрашават лесно – в този смисъл никога не трябва да забравяме палитрата отворена. На второ място е размерът – категорично той не е подходящ за чантата, а липсата на четка или друг апликатор категорично елиминира възможността за „нанасяне на коленце“. Може би ако the Balm я бяха разрязали надлъжно и бяха вмъкнали една четка, биха увеличили компактността и лесната и преносимост в пъти. Очевиден е факта, че не компактността е целта на палитрата, но пък продуктът „червило“ предполага регулярно пренанасяне през деня. От към приложимост на продукта, кремообразната структура при нанасяне лесно става леко мазна и в този аспект не считам, че продуктът би бил подходящ за момичета с мазна кожа.

Вижте още: The Balm: Meet Matt(e) Hughes Lipstick