Руж от The Balm: Instain (Pinstripe)

06/06/2016

Бях решила да не разказвам скоро за ружове, защото мислех, че едва ли ще открия нещо ново и интересно. И докато почивах на тази мисъл, открих нещо старо и интересно. И то отново на The Balm, марка за които става въпрос доста често напоследък. Instain колекцията на марката съдържа шест ружа, всеки в винтяжен с опаковка, с уникална картинка отпред, която загатва сезонът, в който ружът е най-подходящ за носене, въпреки че всеки един от тях би могъл да се носи по всяко време на годината. Е, моят е в нюанс Pinstripe, прекрасно лилавеещ и въпреки че е индикиран като есенен, този нюанс мен определено ме вдъхнови тази пролет.

Руж от The Balm: Instain (Pinstripe)

Опаковката на Instain (Pinstripe) е очаквана за The Balm.

Както други прахообразни продукти за лице (Bahama Mama и Sexy Mama) и тази на колекцията Instain е от стабилен картон, с магнитно огледало и доста щедро за иначе компактния размер на продукта, огледало. Отварянето е лесно, затварянето – стабилно и определено опаковката предлага улеснение при пътуване.

Руж от The Balm: Instain (Pinstripe)

Онова, което най-много харесвам на продуктите за лице на the Balm, това е консистенцията. Въпреки че Instain ружовете са прахообразен продукт, тяхната текстура е толкова мека, че след нанасяне, те нямат прахообразен завършек. Продуктът е силно пигментиран, при потапяне на четката по нея полепва достатъчно продукт, който след допир до кожата на лицето се разнася буквално като сбъдната мечта. Това е единственият руж, за който откровено мога да кажа, че се прелива сам, бързо и лесно с няколко движения на четката, а освен всичко позволява безкрайно надграждане на пигмента.

Руж от The Balm: Instain (Pinstripe)

Pinstripe е прекрасен, леко лилавеещ цвят, със сатенен завършек, който според мен е много подходящ за средно тъмни и по-тъмни кожи, освен за есента. Е, мога да ви кажа, че на моята доста светла кожа, този цвят стои прекрасно, придава един изключително изискан завършек и го намирам за изключително подходящ за „дните на срещи в офиса“. Очаквано, на светлата ми кожа, този руж си отива страхотно с розови, лилави, сиви сенки и наистина – светлокожи момичета, като мен, няма от какво да се страхувате от този нюанс. Розовият му оттенък е в действителност запленяващ, а сатененият му завършек е много лек и загадъчен.

Руж от The Balm: Instain (Pinstripe)

По принцип върху моята кожа, продуктът руж се износва сравнително бързо, а понякога и неравномерно (факт, който ненавиждам). Е, мога да похваля Instain Pinstripe – издържа цял работен ден – около осем часа без да помръдне. При избледняването си след това, той избледнява равномерно, без да остава на петна и това определено го прави предпочитан избор все по-често сутрин. Просто завъртам четката и нанасям леко върху скулите. И това е всичко.

Без да преувеличавам, Pinstripe за мен е един от най-добрите ружове, с които се сдобих тази година. Цветът за мен е уникален, а качеството на продукта – несравнимо. И както стана въпрос вече, the Balm често правят страхотни намаления, които ги правят изключително достъпни. Аз лично го закупих за 5 Евро (да, ПЕТ) при последния си пазар в Испания. Днес няма да посочвам недостатъци – аз не намерих такива.