Пудра от The Balm: Sexy mama Anti-Shine Translucent Powder

24/05/2016

Т-зоната е онова местенце по лицето, което ми създава най-големите проблеми при гримиране. Със смесената кожа, която имам,всяка сутрин имам едничка цел: да нямам лъскавини по челото, нослето и бузите не само след нанасяне на конкретен матиращ продукт, но и по възможност – през целия ден. Обичам стандартни пудри тип loose powder, но за през деня и за в чантата, форматът пресована пудра определено е предпочитаният за мен вариант. Именно заради формата се спрях на на Sexy Mama Anti-Shine Translucent Powder на The Balm.

Пудра от The Balm: Sexy mama Anti-Shine Translucent Powder

The Balm е марка козметика, която почти винаги успява да оправдае очакванията ми и е чувствително по-евтина от Benefit и Too Faced. Всъщност, в моето съзнание ако Benefit и Too Faced имаха дете, то то категорично щеше да се казва The Balm, особено в категорията на бронзиращите продукти, ружовете и пудрите. Това прави за мен The Balm една любима марка, с един единствен проблем: тя не е от най лесните за намиране в търговската мрежа – всъщност я има само в Debenhams, но пък за това  е доста разпространена в Интернет пространството.

Sexy mama идва в стандартната за марката картонена кутийка, малка, правоъгълна, винтяжна, като книжка и много симпатична. В продукта няма апликатор, което обикновено за мен не е проблем, тъй като винаги предпочитам да нанасям сходни продукти с четка, но в предвид иначе компактния размер на продукта, признавам, бих предпочела в него да видя апликатор. Продуктът обещава матираща прозрачност и овладяване на омазняването по лицето до един секси матов завършек.

Пудра от The Balm: Sexy mama Anti-Shine Translucent Powder

Категорично мога да потвърдя, че макар и в кутийката пудрата да е с лек телесен цвят, то поставена върху кожата е напълно прозрачна за светлите и средно тъмните кожи. За по-тъмни кожи – или такива с тен, съм сигурна, че нанесена би стояла като по-светло прахообразно покритие.  На първо „докосване“ пудрата ми се стори малко твърда – малко трудно прилепя по четката, но пък това позволява по – прецизно дозиране отколкото при формата loose powders, с който толкова съм свикнала. Като текстура е много фина и се разнася и прелива с лекота по лицето, без следи.

Пудра от The Balm: Sexy mama Anti-Shine Translucent Powder

Пълен матиращ завършек се постига буквално с едно минаване на четката, продуктът не се напластява и не оставя сухото брашнено усещане. Матовият завършек е много атрактивен и в никакъв случай не е плосък, а пудрата не подчертава фините линии, бръчките и порите. При липсата на апликатор, нанасянето с четка е задължително, а нанасянето на ръка – невъзможно. След първоначално поставяне при мен, проблемнте зони остават безупречно – матирани, но свежи, за около 3 до 4 часа. След това време, започват да се появяват лъскавини, но те са доста по-незабележими отколкото биха били без поставянето на Sexy Mama. При всички обстоятелства, един работен ден не би могъл да мине без поне едно освежаващо нанасяне на  Sexy Mama. Като цяло смятам, че продуктът е идеален за комбинирани и мазни, дехидратирани кожи и е перфектен заместител на непресованите пудри. Всъщност, това е един чудесен продукт за лятото.

Закупих Sexy Mama от Lookfantastic за цена 19 Евро, но продуктите на The Balm често са в промоция в Интернет пространството и лесно могат да бъдат открити на промоция с поне 15% отстъпка.

Пудра от The Balm: Sexy mama Anti-Shine Translucent Powder

By Sani