The Body Shop: Colour Crush Shadow

29/12/2015

Малко странно се чувствам от това, което предстои да кажа: всъщност моно-сенките на The Body Shop от серията Colour Crush ми харесаха и категорично ще намеря начин да си купя още цветове. Това ревю, обаче ще бъде критично, т.к. по-скоро би ми се искало да не ми бяха харесали. Като резултат съм сигурна, че ще се получи и много обективно.

Опаковката

Colour Crush са в компактна, прозрачна опаковка, която се отваря и затваря лесно. Харесва ми това, че мога да виждам без да отварям към кой цвят посягам, за разлика от други моно сенки на Guerlain, Armani и Chanel, които имам и където цветът остава изненада до последния момент. За съжаление, обаче, тези сенки не могат да се наредят в Z – palette и съответно са обречени да бъдат навсякъде и да се ровя из тях и из останалите, които имам.

2

Цветовете

Имената на цветовете са много закачливи и се запомнят лесно. Спрях се на два много леко перлено цвята, защото в колекциятам и от сенки те липсват.  Могат да се нанасят със суха или с влажна четка, което дава поле за изява. Това, което на мен много ми харесва в цветовете, които взех, е че след нанасяне сенките дават „щипка” цвят без това да е ангажиращо или натрапчиво.

3

Аз взех само два цвята – Gorgeous Gold и Sweet Pea

Текстурата

Без забележки. Сенките са много фини и меки. Буквално се плъзват по кожата, разнасят се много леко и се блендират много добре. Съвсем честно мога да заявя, че от цялата ми колекция сенки, тези са най-лесните и приятните за нанасяне.

Пигментация

5Няма да лъжа – пигментацията на сенките не е като на Urban Decay, Armani или Inglot. Цветовете са много по-бледи и по-малко наситени от моносенките на други марки. Това може да не хареса на много от вас, но на мен всъщност ми допадна: именно по-слабата пигментация ги прави много нежни, лесни за носене и много ежедневни. Също така, позволява надграждане на цвета при нанасяне.

4

Издръжливост

Нищо по-особено от останалите сенки: без праймър при мен, след 3 часа има само загатване че някога съм имала цвят върху клепача. С праймър – ситуацията чувствително се подобрява, както и значително се увеличава пигментацията на самите сенки.

Цена

Мисля, че това би било доста по-възторжено ревю, ако не беше цената – 19 лева /левовата равностойност на 9,70 Евро/ ми се вижда малко по-висока от това, което бих платила за 1,5 гр. продукт. Алтернативите за минерални сенки за тази и под тази цена са многобройни, а някои от тях, по-добри с оглед на издръжливост.