Новите разновидности маска за лице на The Body Shop

12/10/2016

Да, лятото свърши. Но какво и е на есента? За мен есента е прекрасен сезон – с все още приятно топли следобеди, напомнящи на горещото лято, но и сиви дни с проливни дъждове, в които искам единствено да стоя в къщи и да се грижа за себе си. Макар и любим сезон, лятото е доста агресивно към кожата и косата, а есента е идеалният момент за нова прическа, нова маска за коса, подхранваща маска за лице и защо пък не, нов крем за около очния-контур.
Днес ще ви разкажа за новите маски за лице на The Body Shop: Пет броя, напълно веган, без парабени, силикони и други вредни съставки, в които отново и буквално се влюбих. Невъзможно се оказа да си избера само една измежду петте: в много магазини маските са напълно изчерпани, а в повечето намерих само една – две разновидности. Явно доста се харесват, а аз, разбира се, нямаше как да пренебрегна този факт и да не ги пробвам.
Новите разновидности маска за лице на The Body Shop
Източник: The Body Shop
Идеята на маските е да се ползват според нуждите на всяка част от лицето, не според типа кожа. Или иначе казано в две думи – mask mapping. Ако на нослето кожата е по-мазна, само там нанасяме почистващата маска. Ако по бузките кожата е суха – подхранващата медна маска е прекрасна за целта. Макар и с различни текстури, принципът на всички маски е един и същ – нанасят се върху чиста и подсушена кожа, оставят се да подействат около 10 минутки и след това се изплакват с хладка вода. Благодарение именно на сходния процес, комбинирането на няколко маски в едно нанасяне е мисия възможна (и приятна).
Новите разновидности маска за лице на The Body Shop
А ето ги и самите тях – вдъхновени от столетни ритуали на различни култури – от Европа, през Африка и Южна Америка, до далечния изток.
1. British Rose Fresh Plumping Mask: Обогатена с екстракт от роза, тази маска е много сочна, лека, ухае невероятно и е силно хидратантна. Успях да я пробвам на тестер, но я нямаше в наличност.  ИСКАМ Я! Може би най-желаната маска след дългото и топло лято, когато кожата е леко дехидратирана и има нужда точно от изпълващия и хидратиращ комплекс на този продукт.
Новите разновидности маска за лице на The Body Shop
2.Amazonian Acai Energizing Radiance Mask е коктейл пълен с витамини, способни да събудят кожата с повече блясък и отпочинал вид. Тази маска успях да си я купя и вече се радвам на невероятно свежия и аромат, леко с леко ексфолиращо действие. Само за 10 минутки кожата  „изпива“ витамините и заблестява. Препоръчвам горещо тази маска за заети и уморени момичета, които искат да изтрият тази насъбрала се умора по кожата на лицето.
3. Hymalayan Charcoal Purifying Glow Mask: тази е must have на всички времена и съм сигурна, че всяка от нас има подобен продукт в банята си. Тази на The Body Shop e обогатена с въглен, който абсорбира и извлича замърсяванията от порите на лицето, но съдържа листа от зелен чай (с ексфолиращо действие )и екстракт от чаено дърво (за третиране на малки пъпчици и мазна кожа). И тази маска не подминах и я закупих, а тя ми се отблагодари с дълбоко почистване, по-малко видими пори и сияйна кожа.
Новите разновидности маска за лице на The Body Shop
4. Ethiopian Honey Deep Nurishing Mask е силно подхранваща и успокояваща маска на основата на чист мед, зехтин и други ценни масла, които връщат естествения баланс и гладката текстура на кожата. Продуктът е идеален за дами с много суха, раздразнена, жадна и зачервена кожа.  Освен страхотния аромат и текстура, тази маска обещава да подхрани и да възстанови в дълбочина поувехналата от лятото кожа.  Нея нямах възможност да си я купя, защото беше изчерпана и сега чакам зареждане.
5. Chinese Ginseng and Rice Clarifying Mask е обогатена със сусамово олио и ориз и има леко ексфолиращо действие, като заглажда неравностите по кожата, затваря широките пори и  изравнява тона на лицето. От всички, обаче, тази най-малко ме привлича и е единствената, която не грабна вниманието ми. На нея, устоях.
 Рекапитулацията е следната: от общо пет вида маски, искам четири, две закупих и две – издирвам.  Цената на всяка е около 20 Евро и се предлагат допълнително със специална четка за нанасяне. Аз лично не си закупих четката, нанасям ги директно с пръсти.
 А вие на колко и кои бихте се спрели?
%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8

By Sani