The Face 1 – Marc Jacobs

28/12/2015

След два поста за бютиблендери, мисля, че е време да повдигна завесата и да разкрия тайната на лесното, бързото и безупречното нанасяне на фон дьо тен. Искам да ви разкажа за четката Face 1 на Marc Jacobs, за която вече стана въпрос, но то нямаше и друг начин. Като цяло, Marc Jacobs не спират да ме изненадват с лекотата, с която правят освен чанти, и парфюми, и козметика. Всичко, до което съм се докоснала до момента, определено ме е накарало да се влюбя.

5

Четката е с изкуствен косъм и изглежда доста тежкарско на пръв поглед. Има масивна черна дръжка, която завършва със сребрист метален заоблен край и не може да стои права. Тя е гъста, със скосени косъмчета и разнася и прелива основата с едно движение. Опитвала съм я с по-течна, с по-кремообразна основа и мога да кажа, че се справя чудесно с всяка течна основа по-бързо, по-добре от който и да е бютиблендер.

1

7В същото време четката е много мека и изключително приятна на допир. Тя е доста масивна и с кръгови движения разнася и прелива фон дьо тена, като работи много добре и с полу-покривни и напълно-покривни основи. Също така е и перфектна за нанасяне на течен бронсеант, защото го нанася много тънко и равномерно.

Имам четката вече над една година и я използвам почти ежедневно.  Измивам я веднъж в седмицата. Космите и не са помръднали и след дълбоко почистване е като нова. Както знаете, не че не харесвам бютиблендерите, но от тях се оплаквам постоянно поради преразхода на фон дьо тен. С Face 1, този проблем изчезва. Четката не напластява и не оставя петна, а след нанасяне кожата на лицето е много свежа и чиста.

2

Разбира се, като всяко нещо, колкото и да е перфектно, четката има няколко недостатъка. И разбира се, първият е цената от почти 90 лева. Освен това, марката Marc Jacobs не може да бъде намерена в търговската мрежа в България и единствения вариант да се сдобите с нея е в магазини Sephora в чужбина или по интернет.

6

Вторият и недостатък е това, че след измиване съхне много, много бавно. Необходими са и почти 24 часа за това. И се налага да я измивам сутрин след използване, за да може да е в кондиция за следващата сутрин, факт, който ми създава малко дискомфорт, защото когато бързам сутрин, последното нещо, което искам да правя е да мия четки. Но, красотата иска жертви.

Това е първата и най-използваната ми четка на Marc Jacobs. Имам и втората, а нямам търпение да се сдобия и с третата. Ще видим кога ще стане.