The Organic Pharmacy: Collagen Boost Mask

23/03/2016

Collagen Boost Mask на Organic Pharmacy

Въпреки че дълбоко оценявам предимствата на органичната козметика, за която вече стана дума няколко пъти, ако трябва да съм откровена и трябва да избирам, все още бих инвестирала с по-голяма сигурност в добрата конвенционална козметика. Но днес ще ви разкажа за един продукт, който определено разклати твърдите ми предпочитания и наклони везните в полза на органиката. „Подбутна“ я сестра ми. По-точно първата ни среща беше в нейната баня, когато имах възможност да я тествам. А после, просто пожелах да я имам. Първият ни сблъсък беше странен. Ровех из купищата продукти за грижа на сестра ми, докато тя беше на работа. Попадна ми едно шишенце, на което пишеше „маска“. Естествено, че се намазах и за мое най голямо учудване след петнадесет минути нямаше какво да отмия. А кожата ми буквално беше събудена. Това беше тя, Collagen Boost Mask на Organic Pharmacy.

Обещанията на Collagen Boost Mask 

са за продукт който „мигновено изпъва, прави по-еластична и плътна и озарява кожата“. Продуктът съдържа един куп органични вещества, като започнем от алое и стигнем до овес. До ден днешен не разбирам защо при нанасяне асоциацията е за витамин С и цитрус, вероятно от аромата, но такива в съдържанието липсват.

Collagen Boost Mask на Organic Pharmacy

Източник:http://www.theorganicpharmacy.com/ 

Collagen Boost Mask на Organic Pharmacy

Опаковка и консистенция

Продуктът е представен в стъклено шишенце с помпичка-дозатор, която дава дозата за цялото лице. Colagen Boost Mask реално представлява маска за лице БЕЗ измиване. Препоръчва се за използване както два пъти в седмицата, така и всеки ден, след ексфолиант или преди грим. Аз обичам да я използвам в дните, в които решавам да не нося грим. На консистенция, както предполага опаковката, е доста по-течна от представата ни за маска, но пък за това попива бързо в кожата. Цветът е бял, а завършекът не е мазен, а по-скоро хидратантно-подхранващ. Ако трябва да съм честна, тази маска представлява най-великото ми откритие в сферата на грижа за кожата за последните години. Тя ми помогна да разбера, че мога да имам прекрасна кожа, без химикалите да са необходимото зло. В този смисъл, Collagen Boost Mask е един феноменален продукт.

Моят опит с продукта покрива напълно обещанията на The Oranic Pharmacy.

Кожата ми наистина за секунди става по-еластична и стегната, леко матирана. Гримът по нея се разнася … като на шега, без да полепва и да се напластява. Ежедневно я използвам основно в летните месеци, защото тя прави кожата на лицето ми да заблести сякаш от вътре на вън. Понякога дори добавям няколко капки от нея към основата ми за грим, за да се разнесе по-лесно, особено към по-кремообразните текстури. Доста е икономична и въпреки цената от 89 Евро за 50 мл, на мен едно флаконче ми стига за около шест месеца.

Collagen Boost Mask си набавям или при пътуванията в чужбина от парфюмериите за нишови продукти или онлайн, от сайта на The Organic Pharmacy. Както знаете, много обичам допълващи продукти, както при грима, така и в ежедневната грижа. Именно за това този продукт категорично го препоръчвам. Ефектът му е сравним само с маските на GlamGlow. Но е органичен. Както едни други мои любимци – FunEthic