The Very Essential Beauty Tools

20/12/2016

С годините открих, че евтиното често излиза скъпо и че хубавата козметика в повечето случаи изисква финансова жертва. Също така открих, че дори човек да има най-добрата очна линия, ако няма четката, с която да я нанесе, никога няма да може да оцени продукта. От горните две правила има изключения, но те като цяло са валидни. Добрите съоръжения за нанасяне дори и да не влияят винаги на резултата, са в пряка зависимост с лекотата за постигане на търсения ефект. За това днес искам да ви разкажа за моите beauty tools без които не мога да живея. Последното го разбирайте буквално: започвам да се потя ако случайно не намеря  извивачката си за мигли там, където обикновено я оставям; и ставам нервна ако четката за опушен грим не е на мястото си! Гримове от всякакви категории имам много, но не са толкова много уредите, с които да ги нанасям и почиствам!

Ето и моят скромен списък с най-добрите beauty tools за 2016. Преди да започна, имам само едно уточнение – това си е моят набор. Дори и сестра ми най-вероятно няма да е съгласна с някои от моите ценни и неизменни помощници.

MAC 217- четка за блендиране

 

Beauty ToolsИмам над 10 четки за преливане. Закупувах и пробвах различни марки и косъмчета, но за мен MAC 217 е кралицата. Сутрин, когато се приготвям, не започвам без нея. С тази четка опушеният грим е лесен, много лесен, бърз и безпогрешен.С нея всяко преливане е гарантирано до последния детайл на съвършенството. И нямам какво да добавя повече – това е моят beauty tools номер 1.

MAC 266 – четка за очна линия

Beauty Tools
Както вече знаете, имам си драма с очните линии. Обожавам ги, но все ми се струва, че мога и по-добре да се справя. С тази четка гелобразната очна линия беше мисията възможна през 2016. На пръв поглед не е с нищо по-различна от други, които имам. Не знам как, но с нея постигам най-безпогрешни резултати.

MAC 195 – Четка за кремообразни сенки

Beauty Tools

Прахообразните сенки са едно, но кремообразните сенки са ми слабост. Обикновено са силно пигментирани, и ако са от добро качество и с праймър издържат цял ден. С тази четка с леко твърд косъм, плоска и триъгълна в края си, кремообразните сенки са истинско удоволствие за мен. Лесно и безпогрешно разнася кремообразните сенки по клепача, без да образува натрупвания или размазвания. TOP!

Liner.Designer by BeautyBlender

 Beauty Tools
ОК, на скоро ви разказах за това ново попадение от Beautyblender и за мен се оказа най-добрият помощник за 2016 по отношение на нанасяне на очен грим. Като изключим гелобразната очна линия, всички останали, на молив, течни на сенки ги нанасям с Ligner.Designer. Използвам го за безпогрешно нанасяне на спирала, молив за устни, сенки, очни линии…за всичко. Определено успя да си намери място в моят несесер.

Kevyn Aucoin Eyelash Curler

 Beauty Tools
Имам дълги и черни мигли, но…много прави! За това и повдигането на миглите се е превърнало във фикс идея. Извивачки за мигли съм пробвала почти всички ( Kiko, Bobbi Brown, MAC, Shu Uemura, Loreal...) и днес спокойно мога да кажа, че само тази на Kevyn Aucoin успя та оправдае очакванията ми. На пръв поглед с нищо не се различава от останалите, но още при първата употреба усетих разликата. С нея не се налага да повтарям или потретвам, достатъчно е едно минаване на миглите, едно движение и резултатът е на лице. Освен това, след повече от година употреба, извивачката ми е като нова и долната гумичка не е износена!

Foreo Luna –  уред за почистване на лицето

Beauty Tools

Foreo е може би по-малко известната сестра на Clarisonic, но за мен с нищо не отстъпва по качество и резултати на Clarisonic. Не ме разбирайте погрешно, Clarisonic е невероятен уред, но за мен Foreo го превъзхожда по 2 причини – батерията е почти вечна (на  новият Clarisonic издържа доста, но тази на Foreo издържа поне двойно) и не е нужно да се сменя главичката за почистване на всеки 2-3 месеца. Влакната на Foreo са от силикон, което прави тяхното почистване много по-лесно.

EYEKO BLACK MAGIC Lash Booster

 Beauty Tools
Сестра ми цял живот е чакала този продукт.. Както ви разказах тук, марката открих на скоро, но тя успя да си намери място в сърцето ми и в несесера. За тези, които харесват много, много, много гъсти но не се осмеляват с изкуствените – това е вашият продукт. Всъщност, Black Magic е малко шишенце, пълно с много тънки черни влакънца, които се наслагват върху миглите за обем и дължина. Влакънцата са сухи, за това първо трябва да се нанесе спирала, и докато тя е още мокра върху миглите, се нанасят влакънцата. Завършва се с повторно нанасяне на спирала. Резултатът е не толкова дълги, но много, много, много гъсти и черни мигли! Подчертавам черни, защото това не е първият продукт с тази идея. Много отдавна ви разказах за една спирала на Too Faced  – Better Than False Lashes, при която не можах да разбера защо влакънцата са бели.

Invisibobble – Hair Ring

Beauty Tools

Нямах представа колко имах нужда от този ластик за коса докато не го пробвах! Той не къса косъма, не оплита косата и може да се ползва и на влажна коса, и нощем тъй като не оставя марка, типичната „къдрица на вързаната коса в средата на нищото“,  която имаме всички с прави коси. Тъй като е гумен, този ластик за коса е идеален и за плажа или басейна. Има доста имитации, но най-добрата за мене си остава оригиналната Invisibobble.
А кои са вашите любими beauty tools за изнизващата се 2016г?

By Sani