theBalm: The Manizer Sisters Collection Palette

12/01/2017

theBalm The Manizer Sisters Collection Palette

Бях изключително изненадана, когато наскоро открих, че theBalm са пуснали култовият си хайлайтър Mary-Lou Manizer преди цяло десетилетие. Някак си, ситуирах неговото лансиране в по-ново време, вероятно защото през 2015,че и през 2016 година, се надпреварвахме да пишем ревюта за него. Преди година, theBalm пуснаха палитра хайлайтъри с трите порочни сестрички – Mary, Cindy и Betty, под името The Manizer Sisters. На мен, като на много от вас, Mary Lou Manizer ми е любимият хайлайтър на всички времена. Притежавам го пълно размерен и съм ви разказвала на него (тук). но винаги съм искала да се сдобия и с другите му сестрички. И въпреки, че Mary Lou Manizer  е безкраен (той наистина няма изхабяване), реших все пак да се запася до живот с него. Направих го чрез палитрата хайлайтъри, за която ще стане въпрос днес.

Палитрата The Manizer Sisters

е стандартната опаковка на theBalm. Тя е малка, правоъгълна, тънка и картонена. Нямам реална причина да не харесвам картонените опаковки и в предвид на това, че те все повече се налагат от американските брандове, започвам да ги приемам.А когато марката е theBalm, съм приела, че картонът е единствената най-добра опаковка. Просто им отива. В палитрата The Manizer Sisters няма нищо неочаквано: сериозно за размерите на самата палитра огледало и „стаичките“ на Mary, Cindy и Betty.

Хайлайтърите са изключително фино смляни, с мека консистенция. Типичното за тях е, че въпреки плътната и кремообразната им текстура, те се разнасят тънко. И трите хайлайтъра могат да се използват както по предназначение, така и като сенки, а единият от тях дори и като руж. Като хайлайтъри, те са много пигментирани и визията на диско топка се получава самичка ако се поувлечете. А аз често направо се самозабравям.

Mary Lou Manizer

за мен си е класическия хайлайтър. Той е с меки отблясъци на шампанско, но има и лек златист нюанс. С него обичам да прекалявам и често посягам към него като сенки. С него имам изграден сценарии: сутрин се успивам и нямам време за нищо. Именно тогава освен Mary Lou Manizer, нанасям само една черна очна линия и съм готова да изляза сутрин. Всичко това за по-малко от пет минути, разбира се.

Betty Lou Manizer

е втората сестричка, която е пусната в продажба през 2012г. Освен за хайлайтър, с много лека ръка, той може да се носи и като добавка към бронзираща пудра. Това беше последния цвят от палитрата, към който посегнах като сянка. Предходни защото именно това шоколадово кафяво обикновено изглежда като мръсно на клепачите ми. Нищо подобно – разнася се прекрасно равно и застава в пълния си блясък.

Cindy Lou Manizer

е най-малката сестричка и бях сигурна, че ще мога да я нося като озаряващ руж. Този хайлайтър е толкова пигментиран, че ми отне време докато успея да го нанеса леко, така че да се виждат само деликатните му златно-розови отблясъци, без завършек на ледена повърхност. Като хайлайтър и сенки беше доста по-лесно. Cindy е хайлайтъра за светлите кожи. Зимата, вероятно подсъзнателно, избирам по-светли фон дьо тени и не използвам бронзиращи пудри и тогава най-вече посягам към Cindy. 

The Manizer Sisters не е уникална палитра и нейно двойници има много. Когато бях в САЩ имах удоволствието да докосна на живо Becca Afterglow и два от нейните пет цвята са идентични с Mary и Betty. Моята палитра я закупих на супер намаление при последното ми пътуване в Барселона. Струваше ми 7 Евро. В България продуктите на theBalm физически вече се намират в Debenhams. В онлайн пространството също са лесно откриваеми, а в Parfimo дори, в момента са с намаление. Палитрата The Manizer Sisters е на цена от 58 лева в Enzo.bg и на всякъде хайлайтърите се продават по отделно. Ако вече имате който и да е Lou Manizer, палитрата би се явила едно добро и компактно решение. Ако нямате нито едно, тя отново е идеална, защото в нея идват три малки размера, които едва ли някога ще приключите.

Всъщност, чудя се, изобщо някой някога удрял ли е дъното на който и да е от тези или друг хайлайтър?