Tony Moly: Новата Забавна Градска Марка?

28/04/2016

Tony Moly: Новата Забавна Градска Марка?

Днес ще ви разказвам нещо много весело, което познавах, но за първи път видях на родна земя в Sephora. Нямате и бегла представа колко се зарадвах и буквално без да питам за цената, просто взех няколко неща. За тези, които не знаят, Tony Moly е южно корейска марка козметика, която се позиционира като глобален бранд и предлага продукти за красота в очарователни опаковки. На корейски, името на компанията означава буквално „стила в опаковка“ и дори и да прозвучи дръзко, за мен това са най-сладките опаковки на козметични продукти, които са се появявали някога на света. Ето и какво си взех, заедно с нещо, което вече имах на марката и какви са впечатленията ми от нея.

Tony Molly Egg Pore Blackhead Steam Balm

Tony Moly Egg Pore Blackhead Steam Balm

Абсурдно би било да не се спра на очарованието на опаковката. Тя е във формата на яйце, малко по голямо от истинско гъши яйце и ако не бяха надписите „Egg Pore“  от пред и „Blackhead Steam Balm“ от обратната страна, със сигурност и възрастен човек би го помислил за истинско. Дори осем годишния ми син се осъмни и го изгледа доста подозрително. Яйцето се отвърта през средата и като се отвори, вътре има жълтъчено- жълта пластмасова преграда, която изпълнява практичната функция да предпазва продукта от разливане, но чисто визуално проектира идеята за срязано сварено яйце. Под това жълто капаче е самият продукт – той е със странна гело-образна консистенция, в която има изсипани дребни частици, почти като прах и по-едри частици – като пилинг. Моята асоциация е на гел, размесен с канела и настъргани на ситно ядки. Определено е интересен на допир продукт, но в момента, в който го нанесох на лицето си, усетих затоплящото му действие. Оказа се дори, че при втриване в кожата, образува много лека пяна.

Tony Molly Egg Pore Blackhead Steam Balm

Според инструкциите на опаковката, го оставих на лицето си за две минути, като кожата ми не се зачерви и нямах типичното раздразнение при ползване на продукти от този вид. Изми се много лесно, не остави никакви следи от фини чистички, както ми се е случвало с други пилинги. След използване, имах усещане за чиста кожа, в никакъв случай суха, по-стегната и озарена, но не и блестяща. За цената си от 30 лева, това със сигурност ще бъде една от маските в постоянната ми колекция.

Tony Moly Bbo Bbo Honey Lip Balm

Tony Molly Bbo Bbo Honey Lip Balm

Tony Molly Bbo Bbo Honey Lip Balm

Не съм много по подобни продукти, т.к изискванията ми към тях са много високи и рядко намирам продукт, който да ги покрива задоволително. Е, освен супер изразителната опаковка, продуктът има страхотен аромат на мед и още нещо флорално, много лека текстура и оставя устните ми много меки и… вкусни. Отличителната му страна е, че консистенцията му е по-скоро маслено мека, без да е мазна и без онзи восъчен завършек, който ненавиждам. Продуктът лесно се нанася на крак, с пръст или в къщи – с четка и може би именно нанасянето с пръст е единственият му недостатък. Цената му е 17 лева, но пък е безкраен. И за протокола – Bbo Bbo на корейски означавало целувка. 

Tony Moly Pocket Bunny Sleek Mist

Tny Molly Pocket Bunny Sleek Mist

Това зайче е подарък от сестра ми за рождения ми ден и го нося в чантата за освежаване през деня. Този продукт е освежаващ спрей за лице, за който нямах особено високи очаквания, но го заобичах, заради компактността, фините капчици и свежия аромат.

Tony Moly Intense Care Snail Mask

TONU MOLLY SNAIL MASK

Много мислих да я взема ли или не, но все пак маските за лице на Tony Moly са спрягани като много добри в Интернет пространството. Маската е разработена на базата на секретите на охлюви, отглеждани органично и всеки пакет съдържа огромно количество от този така благоприятен за кожата продукт. Имах две задръжки – първата е ще мога ли да преглътна асоциацията с охлюв и искам да ви кажа, че не беше трудно – продуктът има приятен аромат, който бързо прогонва зрителната асоциация. Втората ми дилема с тази маска беше дали мога да я приема за етичен продукт, разработен с грижа за животните. Категоричен отговор за себе си на втория въпрос не успях да дам, но сметнах, че по-скоро отговорът е „да“ и отворих опаковката. Вътре има маска, от две части, която е малко хлъзгава и трябва да се отваря доста внимателно, за да не се изпусне. Като съвет – първо се поставя долната част, а след това горната – маската е прекалено шавлива и поставянето на двете части едновременно е невъзможно. Маската е полупрозрачна, леко релефна, но през четиридесетте минути, които трябва да поседим с нея, в предвид на факта, че се хлъзга, не ни остава друга алтернатива, освен да си легнем и да си починем. След нея, лицето ми стана меко и изгладено и въпреки, че нямаше категоричен визуален „уау“ ефект веднага, на сутринта кожата ми беше по-светла, опъната и изгладена и гримът ми се разнесе като мечта. Цената е 16 лева и е много приятен продукт, който за тези парички, ще повторя.

В заключение мога да кажа, че се надявам Sephora да разширят продуктите на Tony Moly, които предлагат, защото тази марка предлага невероятно високо съотношение цена/качество, а и вече си харесах и други продукти в Интернет и искам да разбера дали емоционалното влечение към тях поради опаковката ще отговори на реалното представяне на продуктите. Ще се радвам да чуя впечатления, ако вече сте ги пробвали.