Too Faced: Better than False Lashes

04/01/2016

Пробвах я в Sephora в последните часове на 2015г., за да се уверя, че не е поредният продукт, който просто продава концепцията за изкуствени мигли, без да я достига. Логиката на продукта ми хареса и ми се струваше, че ще сработи – има доста спарили на пазара, които са разработени на концепцията на фибри, които да сгъстяват и удължават миглите и които са доста успешни. Тук ме спечели това, че има две стъпки, отделени една от друга, които спомагат за контрол върху процеса на изграждане на миглите.

4

В опаковката на продукта няма нищо специално. Той представлява спирала, която е за налагане на подготвителния слой и на завършителния слой /златистата опаковка / и изкуствени фибри / бялата опаковка/, за физическото изграждане на дължината и плътността на фибрите.  В този продукт по-интересни са фибрите – те представляват мини пухчета, които за да се поставят лесно излизат полепнали върху четка за мигли.

1

Маркетинговите обещания на производителя са доста дръзки, като показват 97% удовлетвореност от продукта в категориите по-дълги и по-гъсти мигли, в категория „изкуствени мигли” и то без спластяване и лепкави усещания.  Явно попадам в обсега на маркетинговото им изследване, защото мога с две ръце да потвърдя горното. Но – и това не се указва в инструкциите за употреба на продукта-  има техники, които според мен трябва да се спазват, за да се получи желаният резултат.

6

Спиралата – използвана за основа и финишинг – е от вид, който удължава миглите, като ги отделя една от друга, сресва ги и с нея миглите се подреждат лесно.  Тя почти не създава обем и е доста удобна за нанасяне. Само със нея, обаче, по никакъв начин не може да бъде постигнат категоричен ефект на изкуствени мигли или поне не на моите мигли със средна дължина и светъл край.

7

Фибрите – използвани за изграждане на ефекта „изкуствени мигли” – според мен не трябва да се нанасят по цялата дължина на миглите, а само в краищата. При първият ми опит ги наложих по цялата дължина и колкото и да внимавах, част от тях попаднаха в окото ми, усещане, което не беше особено приятно. Също така, те трудно се нанасят на долните мигли без да се разхвърчат и да попаднат в окото. Въпреки това, с четчицата от спиралата те излизат добре дозирани и с тях човек би могъл доста да си поиграе, в зависимост от ефекта, който търси. След нанасяне, те оставят миглите покрити с нещо, което много прилича на бял пух.

Завършващия слой покрива пухчето фибри напълно, отново подрежда и разделя миглите. И бам – наистина се получават прекрасни плътни, подредени мигли без лепило. Ефектът, който се постига определено е по-лесен от поставяне на изкуствени мигли, което за мен /необяснимо защо/ винаги е било предизвикателство. Спиралата при мен засъхва лесно, но е важно да спомена, че така или иначе имам навика да я изсушавам срещу вентилатор / климатик, в зависимост от сезона.

8

За получаване на крайният ефект, обаче, има няколко тънкости, които открих по трудния начин. Първо, миглите трябва да се извият преди да се започне процедурата. Спиралата не извива миглите толкова добре, че да може да се пропусне тази стъпка. Второ, в някои случаи, може да се наложи нанасянето на фибри и спирала няколко пъти, докато се постигне търсеният резултат. Трето, за завършващ слой аз лично препоръчвам да се сложи спиралата, която използвате всеки ден. Ето го и крайният ефект:

Untitled

И четвърто, не я слагайте на долните мигли – обикновената ви спирала би се справила по-добре. Премахването на спиралата, според мен, изисква допълнителна стъпка в рутината на сваляне на грим. То е по-лесно от това на водоустойчива спирал като например They are real на Benefit, но не е толкова лесно, колкото изглежда. За лесно и пълно премахване се налага да разградя продукта напълно с десмакиант – при мен това както знаете е Crème de Beaute на Guerlain и за това го нанасям и изчаквам известно време, за да подейства.

Както стана ясно, за мен това не е продукт, който може да бъде използван сам – с или без него пак ще имате нужда от спирала, която използвате. За цената си – от около 70 лева – всеки може да прецени до колко това е допустимо, но заради ефекта, който получавам, според мен не е безсмислена инвестиция.