Too Faced: Born This Way

16/05/2016

Born This Way

Born This Way е един прекрасен фон дьо тен, който незнайно защо ме остави леко разочарована. Вероятно знаете, неговата маркетингова кампания обещаваше, че това е продукт, който предстои да заличи границата между грима и грижата за кожата, като хидратира, озарява лицето и в същото време предоставя средно до пълно покритие, докато остава напълно незабележим. Няма как очакванията ми за Born This Way да не бяха огромни и съответно, както обикновено, колкото са по-големи очакванията, толкова е по-голям и рискът от разочарование.

Born This Way

Опаковката

е стандартна за фон дьо тен – стъклено шишенце, завършващо с помпа. Както многократно съм казвала, за мен това е предпочитаната опаковка, която дозира лесно и в същото време запазва продуктът максимално дълго. Born This Way напълно покрива обещанието за продукт със средна до пълна покривност и съм сигурна, че още с първото нанасяне няма как да не останете впечатлени от това как той покрива червенините по лицето, пигментацията, белези след пъпки до пълно съвършенство. Средната покривност се постига мигновено, а с малко повече надграждане, пълното покритие лесно е факт.

Завършекът

на фон дьо тена е прекрасен, кадифен и сияен. На тези от вас, които харесват матовият завършек, Born This Way може и да не допадне. Също така, смятам, че за момичетата с мазна кожа, този продукт може да изглежда прекалено тежък и сияещ, повече подхранващ от нужното, но на тези от вас със суха до комбинирана кожа, мисля, че ще допадне. На по омазняващите се части от лицето (Т-зоната) например, имам дни, в които фон дьо тена към края на деня го усещам буквално излющен. В дните, в които кожата ми не е особено мазна, този продукт е доста дълготраен, без да набляга на фините ми линии и дори в края на деня и по-сухите места от лицето ми са перфектно покрити.

Born This Way

Относно цветовете:

Изборът е доста обширен, но като всяка основа с високо покритие, за мен се оказа малко трудно да намеря точния цвят за моята кожа. Именно тук е основният ми конфликт с позиционирането на продукта – нанесен с четка или Бюти блендер, Born This Way е всичко друго, но не и естествено изглеждащ. Кожата след нанасяне изглежда толкова перфектна, като обработена, че понякога като се погледна, трудно я разпознавам като своя. С времето открих един единствен начин за постигане на естествено покритие и то е чрез нанасяне на слоеве на много малко количество продукт (половин помпичка) и единствено и само с пръсти (на снимката долу). Нанесен с каквото и да е друго, този продукт на моята кожа изглежда прекалено тежко (на снимката горе)

BORN THIS WAY BLENDED

Без да съм експерт в областта, дълго разглеждах съдържанието на продукта и прехвърлях опаковката, в което се казваше, че той съдържа кокосова вода, хиалуронова киселина и т.н. Според мен, обаче, съдържанието на полезните и подхранващите съставки е пренебрежително малко, за видими и реални ползи.  Въпреки всичко казано до тук, настоявам да ме разберете правилно. Born This Way е прекрасен фон дьо тен, който според мен е много подходящ за вечер и специални случаи, за по-сухи кожи повече, отколкото за всички останали. Също така е с впечатляваща издръжливост и на изключително добра цена за продукт от висок клас. Вероятно, ако бях осъзнала по-рано, че естественият завършек и пълното покритие са две почти изключващи се понятия и очакванията ми бяха по ниски, в момента щях да прогласявам колко ужасно много го харесвам.

Born This Way