Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

15/12/2015

Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

Новата палитра за контур на Too Faced определено беше сред пoкупките, които непременно трябваше да направя. И то спешно. Спешността вероятно беше провокирана, от това, че сред козметичните марки дойде някаква мода да изваждат нови и нови продукти за контуриране, а аз нямах нито един. Всъщност имах – на Mark Jacobs, но тя приключи преди повече от половин година. Спрях се на палитрата на Too Faced, защото именно тази марка за мен прави едни от най-добрите бронсеанти.

Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

е в картонена кутия, с огледало. В нея има два тъмни тона за контур, два светли тона за хайлайт и кабуки четка. Когато Too Faced сложат четка в някой от продуктите си, задължително я пробвам, преди да я отхвърля, т.к. тя обикновено е доста добро качество. Тук случаят е такъв. Четката е компактна, малка и перфектно се побира в линията за контуриране под скулите, гъста и в същото време, мека. Както повечето палитри /и тези за грим/ на Too Faced, и тук има „инструкции за употреба“, които определено улесняват първата среща на потребителя с продукта.

Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

Тук е момент да спомена и цената – 70 лева в Sephora. Може да изглежда малко множко, но във всяко отделение на палитрата, реално по грамаж има половин бронсеант, т.е. като грамаж в цялата палитра има два бронсеанта, четири нюанса, за цена, която е около 20 лева повече от цената на един бронсеант. Така погледнато – на мен ми изглежда разумно. А и все пак всяка покупка трябва да е рационална. Поне на думи.

Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

Разбира се, както се очакваше, палитрата като се отвори, мирише на какао. И то много силно. Това може да е проблем за хора, които не обичат гримът им да има миризма. Веднъж нанесен върху кожата, мога да ви уверя, че миризмата не се усеща. Остава само пигмента, за това, нека разгледаме нюансите.

Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

Light Cocoa:

Това беше нюансът, който мислех, че най-малко ще ми хареса, но всъщност е един от любимите ми. Предимството му над другите хайлайтъри, на други марки, е че няма блясък, няма брокатен блясък. Това определено го прави различен. Би могъл да се използва и за сетинг на коректора в около очната зона. Като текстура е много фин, поради което не акцентира върху фините линии и мек, поради което се разнася изключително лесно.

Medium Cocoa:

Това е топло кафяво, с много лек оранжев отенък, без да е изкуствено оранжев и стои прекрасно в линията на косата, както и върху цялото лице – за цялостен бронсеант. Като текстура определено е по-приятен от бронсеантите на Too Faced от предходни колекции, много по-фин е като прах и се нанася много лесно.

Dark Cocoa:

Това е студено кафяво -цветът за контур. Честно казано, много пъти го опитах с други четки за контур, които имах, но кабуки четката от палитрата дава най-добър резултат. Цветът е много мек, лесно се прелива. При мен застана просто чудесно под скулите и с него контурирах и носа. Не съм експерт в контура, но ми се получи.

Pop of Light:

Очаквах да е любимия ми цвят. Това всъщност е автентичен хайлайтър. Но ако трябва да съм честна, за мен е прекалено „светещ“. Мисля, че общо взето ако се сложи такъв хайлайтър във всички зони за осветляване, се губи изобщо целия смисъл на контурирането. Може би при мен точно този тон не застана, въпреки многократните ми опити, но и за него, за някой друг със сигурност има място и повод. Ще го използвам за изсветлител за под веждите – там стои доста добре.

Като цяло, ако трябва да обобщя чувствата си относно Cocoa Contour: харесва ми. Харесва ми, за това, че свежда контурирането до много простичко и ефектно ниво, до един продукт. Ако вече притежавате бронсеанти на марката, може би този продукт би ви се сторил „дублиращ“, но за такива като мен, на които им е първи – определено ми харесва.

Контурираща палитра на Too Faced: Cocoa ContourКонтурираща палитра на Too Faced: Cocoa ContourКонтурираща палитра на Too Faced: Cocoa Contour

Полезни връзки:

Cocoa Contour by Too Faced