Too Faced – Endless Summer 16h

23/02/2016

За 33 ми рожден ден (ужас!) който беше съвсем на скоро, от Sephora ми подариха най-новия бронзър на Too faced – Endless Summer 16h. Един единствен цвят – няма нюанси или тоналности, така че ако сте с тен или по-мургави, не ви го препоръчвам. Като цяло, обаче, бронзиращите пудри на Too Faced са страхотни, така че не мога да отрека, че това беше страхотен подарък и както може да се досетите, започнах да го пробвам още на следващия ден. Днес ще споделя моите впечатления по въпроса.

20160220_100228-1

Да започнем както винаги с опаковката: пластмасова кутийка, цвят шампанско, много шик и кокетна, винтидж, 100% Too faced! Самата пудра е много фина, не е много тъмна, което я прави идеална за по-светли кожи като моята. Не е матова, но не е и супер брокатна – има съвсем лек блясък, който придава страхотна свежест и усещане за лято.

20160220_100507-1

Нанасянето е много лесно, но трябва много да се внимава с четката – бронзърът е толкова фин, че по-плътната четка крие реална опасност от предозиране. Аз лично предпочитам кръгла, голяма и пухеста четка и ако е необходимо, повтарям за надграждане. Тъй като не-прекалено тъмната тоналност на продукта го позволява, го нанасям по цялото лице – на „3“- лице-бузки-брадичка, и после малко по нослето и деколтето. Ефектът е невероятен – истинско слънчево усещане и топлина с 1 замах (добре де, нека са  2-3 размаха).

20160220_100336-1

Но да си поговорим за трайността или по-точно за претенцията за трайност, която Too faced обещават, а именно 16 часа безкрайно слънце. При мен не издържа 16 часа, нито пък 12. В края на 8 часовия работен ден вече съм си обичайно бледа, както че ли никога не съм слагала бронзова пудра. Може би е заради факта че аз не я надграждам и слагам сравнително малко или пък защото си докосвам често бузките и без да се усещам го изтривам – нямам идея. Но имам чувството, че е сравнително по-малко издържлива от други бронзиращи пудри, които съм ползвала.

Въпреки това, държа да отбележа, че е страхотен продукт и придава много естествен, лек и нежен тен на всяко по-бледо лице, което го прави страхотен за зимно ползване. Ще експериментирам и с други четки, пре-бази или бази, за да открия как ще застане за по-дълго време. Ако някоя от вас може да сподели трик за по-дълготраен бронзър, please feel free!!!

By Sani