Urban Decay All Nighter Foundation

05/01/2017

Urban Decay All Nighter Foundation

Като марка, който е cruelty-free, Urban Decay определено „избива рибата“ в козметичната индустрия. Продуктите именно на тази марка разглеждам с интерес всеки път, във всяка чужда Sephora. Последния път беше в Барселона. Суочвах Vega от Moondust Palette и въздъхнах: „Ей, колко е хубав“. След това чух консултантката да казва: „Просто е Urban„. Urban Decay ни изненадаха с много нови продукти през 2016г. Фон дьо тенът Urban Decay All Nighter Foundation е сред последните ми покупки и е достойно разширение на линията All Nighter. Той не е единственото, за което си заслужава да поговорим. С предстоящото лансиране на Urban Decay в България, в средата на януари 2017, тепърва ще говорим много за марката и за нейните продукти.

Обещания на Urban Decay All Nighter Foundation

Urban Decay All Nighter FoundationAll Nighter Foundation обещава да е дълготрайна, пълно покривна, водоустойчива основа с матов завършек. Отгоре на всичко, тя ще стои естествено, ще е икономична, защото ще е пълна с пигмент. Нещо като мечта в бутилка. А ние знаем, че Urban Decay знаят какво правят и го правят добре. All Nighter Foundation се предлага в 24 цвята, което е изключително обширен спектър. Със сигурност, поради районната калибрация, няма да видим всички в България, но 24 е много сериозно число и в него всеки ще намери своя цвят.

На пръв поглед, Urban Decay All Nighter Foundation

 

изглежда точно както си представяме всяко творение на марката. Бутилката е красива и удобна. Продуктът се дозира с помпа и това е нещо, което обожавам, когато става въпрос за продукти за лице. Опаковката е стабилна, но не е тежка. Формулата на продукта е кремообразна и плътна. Основата засъхва бързо и оксидира в цвят, който е около два тона по-тъмен от първоначалния. Когато избираме цвят, това потъмняване е фактор, който трябва да вземем в предвид.

Urban Decay All Nighter Foundation

Когато за първи път пробвах All Nighter Foundation бях приятно удовлетворена от нейното покритие. Имам и други пълнопокривни фон дьо тени (Estee Lauder Double Wear и Kat Von D Lock-It Tattoo Foundation) и мога да потвърдя, че този по нищо не им отстъпва. Покритието на продукта не зависи от метода на нанасяне. Тази основа нанасям еднакво добре и с BeautyBlender и с четката ми на Artis, както и с четката ми за фон дьо тен, но като че първите два метода за нанасяне ги предпочитам. Продуктът изсъхва бързо, но се разнася лесно и равномерно върху кожата, без да се нацепва. Единственото място, на което не се нанася добре това е около носът ми, но досега не съм открива високо покривен фон дьо тен, който да се разнася добре в тази зона.

Издръжливост, водоустойчивост и завършек

Издръжливостта на Urban Decay All Nighter Foundation бих определила като извънземна. Наистина. При мен тя не помръдва по цял ден, не изглежда мазна, не се събира на петна, не избледнява. Мисля, че мазните и комбинираните кожи категорично биха я оценили много високо, но тя би допаднала и на по-сухите. Първия ден, когато я сложих, когато дойде момента комбинираната ми кожа да се прояви, основата буквално попи омазняването от T-зоната, но не се напука по по-сухите части от лицето ми. Завършекът на продукта е матов, но ако сте свикнали матовият завършек да е равнозначен на сух, то тогава бихте определили продукта като полу-матов. Независимо как го наричаме, той е изключително естествен и въпреки че има покритие сходно с това на Kat Von D Lock-It Tattoo Foundation, изглежда леко на кожата.

Показателят водоустойнивост ми беше най-труден за тестване и именно той забави мнението ми за този продукт тук в блог-а. Не съм сигурна, че и до днес разбирам точно какво трябва да прави една водоустойчива основа, за това ще премина директно към фактите. Основата не се отмива само с вода, но това важи и за други основи без претенцията „водоустойчивост“. Преди няколко седмици ме наваля дъжд и All Nighter Foundation не помръдна в последващите девет часа работен ден. Основата ми издържа перфектно и при излизане и часове танци – свалям я такава, каквато съм я нанесла.

Urban Decay All Nighter Foundation и някои ограничения

Това категорично не е най-лесната за разнасяне основа. Като всеки високо покривен подобен продукт, тя има тенденцията да се „настанява“ удобно във фините линии. За да предотвратим това, кожата трябва да е подготвена и хидратирана. Също така, основата засъхва бързо и следователно изисква бързо разнасяне, за да може да бъде постигнат равномерен и гладък слой. Премахването на Urban Decay All Nighter Foundation също трудно може да стане в една стъпка. Аз лично първо я разграждам с двуфазен десмакиант, а след това почиствам по стандартния начин. И въпреки всички тези усилия, Urban Decay All Nighter Foundation определено си заслужава резултата. Това категорично не е основа за всеки ден, но е прекрасен продукт за специални поводи. Тук е момента да споделя, че на снимки (въпреки SPF 15) излиза страхотно, без отблясъците на светкавицата.