Денят на Urban Decay

18/02/2017

Най-после дойде и дългоочаквания ден, в който ще видим продуктите на обичаната от всички ни марка Urban Decay в България. В магазините на Sephora. Urban Decay не само правят страхотни продукти, със собствен характер и безспорно качество. Зад тях седи една много интересна марка. Днес ще споделя няколко неща, които аз не знаех и научих.

1. Urban Decay излиза на пазара през 1996 с колекция от 10 червила и 12 лака за нокти. Първата им реклама в списание е скандална: „Повръща ли ви се от розово?”

2. За да основе  Urban Decay, артистичния директор на компанията Венде Зомнир си партнира със съоснователката на  на Cisco, Санди Лърнър. И на двете им е било омръзнало от червените, кафявите и розовите тонове, доминиращи пазара и решили да започнат да правят качествен грим в забавни цветове.

3. Марката е базирана в Ориндж Каунти, Калифорния. От там е и първия известен фен на Urban Decay, Гуен Стефани, която става първото им известно рекламно лице.

The obsession continues! @gwenstefani’s makeup was on point last night on #TheVoice (as always). #UDxGwen #Repost

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

4. Лилавото е любимия цвят на Венд. То съпътства Urban Decay в разнообразие от нюанси, още от самото и начало. Мен обаче ме изненада това, че  величествения нюанс, който марката носи, навлиза в опаковката на бранда чак през 2000 година.

Not gonna lie, we’re still obsessing over Pantone’s color of the year here at UDHQ.

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

5. Продуктите на Urban Decay не се тестват върху животни.

Те са cruelty-free от произхода на съставките до крайния продукт. LÓreal купува марката през 2012г., но това не променя етичните ценности на бранда. От тогава те разширяват значително продуктовата си гама.

Ruby Rose. Urban Decay. Obviously. #UrbanDecay @rubyrose

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on

6.Urban Decay момичето е „Feminine, Dangerous and Fun“,  а слоугънът на марката е „Beauty with an Edge“.

 

Throwin’ it back to the OG. ? #TBT #TheNakedEffect #UrbanDecay

A post shared by Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) on


7. На всеки няколко секунди, някой някъде по света закупува по една Naked палитра.

Оригиналната Naked палитра, макар и вече на 7 години, все още бързо трудно се задържа в магазините.

След като публикувам този пост, паля колата и отивам в Sephora. Този пост е кратък, защото бързам, Във Facebook от Sephora обявиха, че  първите 20 човека,  купили продукти от марката  ще получат ваучер на стойност 15 лв при покупка на 2 Urban Decay продукта. А първите 50, закупили продукт от марката ще получат мини подарък!

Забележка: Данните в тази публикация са взети от Интернет пространството.