Urban Decay: Naked Smoky Eye Palette

10/01/2017

Urban Decay: Naked Smoky Eye Palette

Палитрата Naked беше фурор. Последваха я Naked 2 и Naked 3, които притежавам и обожавам. След Naked 3, обаче дори и аз си мислех, че вече ми се иска да видя нещо по-различно. Naked Smoky Eye не е нова палитра, но за мен е точно онова по-различно нещо, от което се нуждаех. Всъщност, тази палитра оглеждам от много време, но нейния ред все не идваше. За мен тя се появи в култовата кутия подарък, която получих от Urban Decay Bulgaria преди Коледа. Толкова ме зарадваха с тази кутия, че два дена стоя до мен на бюрото и ставах да надничам отново и отново в нея. Очаквах поредната палитра от серията  Naked, но истината е, че тази (освен по цветовете) е много по-различна от предходните ми Naked палитри. Така да се каже, тя е със собствено мнение и присъствие.

Smokey Eye Palette носи нови сенки в нова опаковка

Naked SmokyNaked Smoky

Палитрата е изработена от стабилна пластмаса. Тя е със сивкаво кафяв принт и е полупрозрачна, което е особено видимо на обратната и страна. Като я отворим, в нея намираме щедро огледало и четка, която е използваема. В кутийката има и лук гайд, който никога не използвам, но пък е интересен детайл. В кутийката са наредени 12 сенки. За Smokey eye палитра, очаквах цветовете да са вариации на черното и сивото. В палитрата има доста други цветове за един прекрасен и цветен опушен грим. И въпреки че цветовете определено са в студената гама, Naked Smoky категорично не е стандартната палитра за опушен грим. В нея има и топли медени нюанси, богати бронзови и прекрасни лилави. Сенките са в различни завършеци – матови, сатенени и бляскави.

Момичета, тази палитра наистина е опушена. Всъщност е много по-опушена от очакваното на пръв поглед. За това, вероятно е Smoky, а не Smokey, както аз бих го изписала. Първият път, когато си поиграх с нея, една приятелка ме попита какво нося. Когато отговорих, Naked Smoky, тя ме погледна и каза: „Не си нито гола, нито пушеща“. Е, скоро ще разбере какво стои зад тези две думи, защото както вече всички знаем, от началото на февруари, Urban Decay ще се предлага в магазините на Sephora. Днес ще ви разкажа за Naked Smoky, но в контекста на това

с какво Naked Smoky е различна от другите Naked палитри.

Разбира се, в нея има нови цветове. Но това го знаете и без да го казвам. На първо място и видимо на пръв поглед: четката е различна. Четката в Naked Smoky също е двустранна, но косъмчетата на страната за преливане са по-дълги. Обратния и край, не е плосък, а заоблен и скосен. Не е изненада, четката, с която идва палитрата е с доста добро качество, а не просто използваема. Тя е почти напълно достатъчна, за създаването на завършен грим. Казвам почти, защото освен нея, използвах само една по-тънка четка за преливане.

Naked Smoky

Консистенцията на самите сенки също е по-различна, от познатите ми от Naked 2 и 3. По този показател палитрата е най-критикувана в Интернет пространството и именно това ме спираше да я придобия по-рано. За мен, обаче, формулата е подобрена и сенките като цяло се разнасят по-тънко, а това намалява прашенето. За да ви го докажа, днес реших да суочвам без праймър, по стандартния начин, с пръст и едно минаване. Не може да не се съгласите, че това си е предизвикателство за всяка палитра.

Цветовете в Naked Smoky

В Naked Smoky, аз за себе си намирам всички цветове, които са ми необходими за завършен грим: в нея имам базовите кафяво и светло кремаво, както и разнообразие от други, които могат да влизат в многобройни комбинации по между си. Разнообразието не е отличителна черта на Naked Smoky – то е на лице в предходните Naked палитри, но е нещо толкова важно за мен, че не бих могла да го спомена. Цветовете имат имена, но в палитрата те са подредени по завършек – от най-матовия, през сатенените, до металическите. И до един са прекрасни и пигментирани.

Naked Smoky

Ето ги и тях

По традиция, няма да описвам цветовете. Thirteen е светличък и не напълно покривен, но е много мек и се прелива много лесно. Combust се праши при допир с четката в самото отделение, но също се прелива много добре и не е прашлив при допир с кожата. Обожавам червените тонове на  Whiskey, но към него бях с най-големи резерви. Въпреки че изглежда леко твърд и не е пълнопокривен, той позволява надграждане и веднъж нанесен, не стои сух. Password ми е любимият цвят, който мога да прелея без усилия, въпреки че в началото и той ми изглеждаше ронлив. Smolder се прелива малко по-трудно, вероятно защото е много пигментиран, но пък е страхотен цвят. Той изглежда студен, но като го суочнах се показаха топлите му оттенъци. Black Market е едно от най-черните черни, които аз съм виждала някога.

Naked Smoky

Dagger е много пигментиран и това е сянката, която нанасям с потупване с пръст върху клепача. Black Market е едно от най-черните черни, които аз съм виждала някога.  Slanted за мен е най-слабо пигментирания в палитрата и е единственият, който все още не съм успяла да нанеса равномерно. Armor е много пигментиран и е единственият в палитрата, който не се разнася тънко, поради което е леко прашлив. Dirtysweet и High отново са много пигментирани. В началото ми изглеждаха сухички за цветове с металически завършек и се опасявах, че това би повлияло на издръжливостта им. Оказа се, напразно.

В заключение

Очакванията ми за Naked Smoky са напълно оправдани. Палитрата продължава тенденцията на добро качество и гъвкави цветови комбинации, като същевременно предлага по-различен поглед върху грима. След Naked 3  мислех, че няма място за още една палитра в поредицата, но днес се чудя: има ли според вас място за Naked 5? Какво мислите вие?