Urban Decay Setting Spray and Prep Spray

30/01/2017

Urban Decay

В навечерието на лансирането на Urban Decay в магазините на Sephora съм нетърпелива. Обожавам марката и от както дойде новината, че в началото на февруари ще ги видим в България, не спирам да вадя, разглеждам и прибирам обратно в шкафа техните продукти. Всички те са ми толкова ценни и защото са донесени от различни краища на света. Днес ще ви разкажа за двата от спрейовете им, които използвам от доста време. Това са All Nighter Make Up Setting Spray и Vitamin-Infused Complexion Prep Spray. И двата продукта са разработени съвместно със Skandinavia, лидер в разработката на продукти в тази категория.

Urban Decay All Nighter Make Up Setting Spray

URBAN DECAY ALL NIGHTER

Сигурна съм, че повечето от вас познават този продукт. Той представлява спрей за фиксиране на грима и се нанася като последна стъпка. Обещанията му са да запази грима непокътнат: без  напукване, разтичане, оксидиране и избледняване в рамките на 16 часа. Той не съдържа парабени, сулфати и масла и обещава технология за контрол на температурата. Всъщност, All Nighter Make Up Setting Spray е нещо като лак за коса, но за лице.

Обожавам матовата му опаковка. Мисля, че има нещо много пленително в матовите опаковки, защото именно те ме привличат и в продуктите на Nars. Продуктът се дозира като много фина мъгла, а не като капчици и това спомага за равномерното му разнасяне. Подходящ за всички типове кожи, моят опит показва, че той определено удължава живота на грима ми, за цяла нощ, както подсказва името му.

След нанасяне, спрейът дава едно хладно усещане върху кожата и фиксира грима, без да го сбръчква. Забелязвам дори, че на местата, където основата ми е останала леко прашлива, All Nighter Make Up Setting Spray я заглажда до естествен завършек. Най-важното, той контролира омазняването. Четири часа след като изляза от вкъщи, кожата ми започва традиционно да се омазнява, но значително по-малко отколкото ако съм си спестила „напръскването“.

Спрейът създава лек филм върху кожата, който е по-скоро със свеж, нематов завършек. В този смисъл, вероятно той не би допаднал на обсебените от матовия завършек момичета. За да засъхне бързо в кожата, All Nighter Make Up Setting Spray съдържа алкохол – факт, който за мен не е проблем, но е редно да се спомене. Като цяло, обаче, това е предпочитан от мен завършек на грима, с много достойнства, лесно нанасяне, гарантирани резултати и изпълнени обещания.

Urban Decay All Nighter Vitamin Infused Complexion Prep Spray

URBAN DECAY VITAMIN INFUSED

e по-скорошното ми откритие. Той представлява продукт, който е обогатен с витамин B6, витамин Е и може да се нанася както преди нанасяне на грима, така и при нужда, през деня. Той може да се нанася дори и вечер, преди нанасяне на продуктите за вечерна грижа. Спрейът обещава намаляване на зачервяването по кожата, намаляване на видимостта на порите и няма да ви лъжа – обожавам го от ден първи. Категорично бих препоръчала този продукт на всички с деликатните проблеми на зачервената кожа и видимите пори. Ето и аргументите ми.

Нанесен сутрин, Vitamin-Infused Complexion Prep Spray прави разнасянето на хидратантния крем след това много по-лесно и гладко. Често го използвам през деня, за освежаване, без да разваля изгледа на грима ми. Истинската сила на този продукт, обаче, виждам след спорт. Едно спрейване моментално охлажда кожата ми до ниво на комфорт и зачервяванията от нея изчезват много по-бързо. Не смятам, че прави порите ми по-малки и откровено мисля, че няма продукт, който би ги смалил. Vitamin-Infused Complexion Prep Spray, обаче матира кожата и прави порите по-малко видими.

Като спрей, който следва да засъхне бързо, Vitamin-Infused Complexion Prep Spray също съдържа алкохол. Той адресира конкретни проблеми и ако те не са вашите проблеми, едва ли бихте могли да оцените неговите качества.

В заключение

Това са само дава от спрейовете на Urban Decay, а аз съм фен на всички продукти под тази форма. С навлизането на марката нямам търпение да пробвам De-Slick и Quick Fix спрейовете на марката. Нямам представа на каква цена ще дойдат в България, нито си спомням на каква цена съм ги купувала. Това са два за продукта, които винаги ще имат място върху моята тоалетка и винаги ще пъхам в куфара при пътуване. Така че, Urban Decay, побързайте, защото търпението не е сред силните ми страни.