Коледната колекция 2015 на Chanel на Vamp Attitude – част 2

11/12/2015

Le top coat lamé rouge noir на Chanel

 Le top coat lamé rouge noir на Chanel е от коледната, лимитирана колекция на марката за 2015г. Рядко си купувам скъп лак за нокти – когато се лакирам, то обикновено е с дълготраен лак, защото така забравям за маникюра две седмици, в продължение на които той продължава да изглежда добре. Не обичам сложните изпълнения от маникюри, нито прекалено натруфените, нито шарените – изглеждат ми прекалено претенциозни и ангажиращи. Обичам простите и ефектните неща. Като онова от черната кутийка.

 Le top coat lamé rouge noir на Chanel

Лак за нокти Le top coat lamé rouge noir на Chanel

Не случайно връзката ми с Le top coat lamé rouge noir на Chanel беше просто любов от пръв поглед. Видях го, разклатих го, пробвах го на парче тиксо върху показалеца и…даже не  попитах колко струва, направо си го купих.

Каприз и любов, говорим за Chanel, френски лукс, нямаше как да не се случи!

Да започнем от там – не е точно лак, а е top coat – т.е. на  теория е прозрачен лак за след  базовия цвят. Но не е най-обикновен top coat! Ето защо:

1. Не е напълно безцветен ами има лека лилаво-червеникава тоналност, цветът на коледната колекция на Chanel 2015.  Именно поради този лек цвят  можем да го ползваме директно, без базов цвят.

2. Има златни частици, които придават блясък и елегантност върху всеки нормален цвят или сам върху ноктите! Аз обикновено не си падам много по лакове или гримове с брокат, но в този простичко казано, ме очарова!

 Le top coat lamé rouge noir на Chanel

Въпреки че може да се носи сам, взех го именно защото е top coat и мога спокойно да го слагам върху дълготрайните лакове и така без усиля постигам коледен (а и не само) блясък. Върви с всички цветове лак, без перлените или сребристите, но е особено красив върху тъмен лак: черен, лилав, син или кафяв. За по-всекидневна употреба много добре стои и върху с бежово-телесните, освежава пастелените nude цветове и мисля, че би вървял дори и с френски маникюр.

 Le top coat lamé rouge noir на Chanel

Като всички продукти на Chanel и този лак е в кристално шишенце с малка четчица за нанасяне и черна капачка. Капачката е двойна – една малка и кръгла от която излиза четчицата и една по-голяма, квадратна капачка която придава завършен вид на продукта.

 Le top coat lamé rouge noir на Chanel

Заключението

Лакът, в комбинация с другите продукти от коледната колекция 2015 на Chanel, придава завършеност на стила. Разбира се, с Le Vernis Nail Colour in Rouge Noir прави перфектната комбинация. Но това е продуктът, който е тотално изчерпан от търговската мрежа. Цената на всеки лак от Vamp Attitude е 44 лева, но от лака няма и следа.

Явно не само аз съм влюбена. В черната кутийка.