Victoria’s Secret: Summer Collection

23/06/2016

Всички знаем, че Victoria’s Secret е една особено уважавана американска марка бельо, която мен лично винаги много ме е вълнувала. През последните години, забелязваме, че броят и разновидността на продуктите на марката в категориите крем за тяло, спрей за тяло и парфюми нараства. И това е напълно нормално, особено когато всеки продукт е съпроводен с обещанието „supermodel approved“ и съответно предполага, че същият се използва от ангелите на Victoria’s Secret. Не знам за вас, но аз падам жертва на марката всеки път когато я видя на някое международно летище. Последната ни среща беше на летището в Мадрид, когато влязох просто да похарча няколко останали Евро, но вместо това през картата ми мина стойността на почти цялата им лятна колекция за тяло. Вероятно, в този момент очакванията ми са били прекалено високи, но последващото разочарование не беше нищожно малко. В този пост ще се опитам да бъда обективна, макар и малко по-емоционална от обикновено и да споделя размислите и опита за всеки един от продуктите, които закупих.

Victoria's Secret: Summer Collection

Първият продукт, на който възлагах огромни надежди, е Victoria’s Secret Rocking Body Perfecting Cream. Той е в прекрасна, ярка опаковка, а и аз по принцип обожавам цветовете и опаковките на всички продукти на Victoria’s Secret, за това ще продължа по същество, към съдържанието.

Victoria's Secret: Summer Collection

Както наименованието подсказва, този продукт се очаква да заглади кожата на краката, ръцете и други видими през лятото части на тялото и ги направи оптически по-красиви. Ароматът му е божествен – нещо средно между карамелен бонбон и бисквитка и като се замисля, не съм срещала по-вкусно миришещ крем за тяло. Първоначално цветът му ми изглеждаше прекалено тъмен, но след разнасяне оставя върху кожата прекрасен златен отблясък, който не е прекалено дързък, но не стои и бял.

Victoria's Secret: Summer Collection

Първоначалният изглед и усещане от този продукт мога да обобщя с една дума – съвършенство Без да преувеличавам, Rocking Body Perfecting Cream изпълнява всичките обещания, но… има един сериозен недостатък. Първият път, когато го поставих на краката си, след няколко часа новата ми бяла пола беше станала с кафеникав оттенък. Поради тази причина, предположих, че кремът би се отмил лесно със сапун/душ гел. Това, обаче се оказа не съвсем така – след като бях убедена, че съм го измила, с неохота открих, че той все още е по кожата ми след като остана по хавлията, с която се избърсах.

Victoria's Secret: Summer Collection

Victoria’s Secret Rocking Body Shimmer Powder беше второто ми вдъхновение в онзи пролетен ден, на летището. Бях чувала чудеса за Leg Shine Cream на марката и въпреки, че нямах опит в първо лице, Shimmer Powder ми се стори изключително удобен продукт, който лесно мога да хвърля в чантата и да нанасям при нужда. Четката му е много мека при допир с кожата и продуктът ухае отново страхотно.

Victoria's Secret: Summer Collection

Rocking Body Shimmer Powder придава много лек блясък и много приятен (типичен) лек тен. Освен за тялото, тази пудра може спокойно да се използва и върху лицето за подсилване на вече натрупан летен загар. Нанасянето става с четката, като продуктът се накланя и пудрата полепя в основата на четката. На теория, се предполага, че продуктът ще се дозира фино и ще изпълни обещанията за супермоделски блясък:

Victoria's Secret: Summer Collection

Чувствата ми, обаче тук отново са противоречиви. Първо, за моята кожа ми се струва, че е една идея по-тъмен от необходимото, което не беше проблем на избора на нюанс, т.к. има само един нюанс.. На второ място, при употреба, четката бързо се спласти и се наложи да я разресвам и подреждам. И не на последно място – разнасянето на продукта не се случва равномерно, а дозирането е извън всякакъв контрол. Онова, което до известна степен „спасява положението“, е че пудрата е мека и фина, съответно се блендира лесно и позволява надграждане. Но това пък води до друг недостатък – нанасянето и изисква време.

Victoria's Secret: Summer Collection

Издръжливостта, според мен е също крайно незадоволителна – след няколко часа, няма и помен от златист блясък върху раменете и ръцете ми. За мен Rocking Body Shimmer Powder е типичен пример за един прекрасен на идея продукт с много слабо представяне.

Victoria's Secret: Summer Collection

Victoria’s Secret Fresh Face Brightening Gel Cream беше продуктът, който грабнах импулсивно, за да се възползвам от моментната промоция, в условията на вече мрънкащо дете и закъснение за полет. Е, това изглежда е най-добрият ми „улов“.

Victoria's Secret: Summer Collection

Гелът определено освежава кожата на лицето ми, като го прави свежо и блестящо. Намирам го за идеален за дните, в които решавам да не нося грим, но все пак искам да изглеждам добре. Продуктът напомня много на Laura Mercier Foundation Primer in Radiance като консистенция, цвят и усещане. Без да омазнява кожата ми, това гелче добавя едно много приятно перлено покритие, което прави кожата ми сияеща от вътре – без прекален блясък, натрапващи се брокатeни частички и при пълна прозрачност. Наистина го намирам за освежаващ и мисля, че това ще е единствената тубичка от тази покупка, която ще използвам до дъно.

Victoria's Secret: Summer Collection

В заключение, вероятно е излишно да казвам, но определено съм разочарована от „продуктите на супермоделите“. Те категорично не ме убедиха и не успях да припозная себе си в тях, като причината би могла да бъде, че все пак аз и животът ми сме доста далече от този на моделите. Тези продукти имат своите достойнства, намирам ги за практични, прекрасни са в замисъла си, но им липсва доста по показател издръжливост. За съжаление, за мен те не заслужаващи цените си от 18-20 Евро на продукт и на дали някога ще инвестирам в тези категории на марката. Но, Victoria’s Secret имат уникални спрейове за тяло, глосове и разбира се, бельо – все неща, които ще продължа да купувам.

Victoria's Secret: Summer Collection