What’s in my bag?

22/01/2016

Какво няма в една женска чанта? Учените още не са установили…:)

Мога да ви разкажа какво има в моята, от beauty гледна точка.

Да, аз съм от хората които носят всичко в несесери. Имам малко черно несесерче ( на Giorgio Armani, страхотен подарък от сестричка), което е точният размер за една средна чанта, пълен с най-важните за мен нещица за през деня. А именно:

5

1) Крем за очи. Тези от вас, които ни четат, редновно вече знаят, че за мен това е чувствителна тема. Нося си лек хидратантен крем за околоочният контур, който винаги след обяд позлвам за ре-хидратация. Понеже It’s Potent(Benefit) вече ми свърши, сега ползвам Eye Cream на Sabon. Това е израелска марка която работи само с натурални и органични продукти. А кремът е лек и го поставям директно върху грима от сутринта, защото той попива бързо.

4

2) Балсам за устни. Позлвам Instant light natural lip perfector на Clarins. Стои леко като глос, но хидратира много добре и е много приятен на вкус. Обикновен балсам за устни не си нося защото винаги имам един на бюрото си и няколко в къщи.

2

3) Червило – в момента в несесера ми намираме Lancome, L’Absolu Rouge номер 250 (страхотен аромат на виолетки!), но червилото е нещо, което сменям доста често, да не кажа ежедневно. Обичам леки цветове, nude, с лек блясък и добре хидратиращи. Други червила, които често посещават несесерчето за чантата ми, са Dior – Addict Lipstick, Guerlain и Marc Jacobs. Всичките са леко розови-nude, доста натурални и комфортни червила.

10

4) Blot Powder на MAC – пудра която реално не придава цвят на кожата, но много добре матира. За човек със смесена кожа и доста „блестяща“ Т-зона, не излизам никъде без Blot powder или Blot Papers. Акакто повечето продукти на MAC и този е просто очерователен!

1

5) Руж – ползвам руж на стик, Les Beiges – Chanel, страхотен продукт за много свеж и неживен цвят върху кожата и форматът „стик“ го прави много лесен за пренасяне. Понеже е кремообразен го разнасям директно с пръсти което ми спестява още един елемент в несесерчето – четката!

8

6) Молив за очи. Никога не се знае къде и кога трябва да отида, така че моливът никога не е излишен. Нося си Powerpoint eye pencil на MAC в цвят Bordeauxline – много неангажиращ цвят червеникаво лилав цвят идеален за зелени очи.

9

7) Глос – Marc Jacobs – Може би един от най-сполучливите глосове за мен: не е лепкав, не е прекалено блестящ, богат на колаген и попълва много сполучливо устните. За тънки устни като моите, той е истинско съкровище защото ги прави малко по-плътни и секси.

3

8) Ластик за коса в кафяво, на Invisi Bobble. От както открих тези ластици, вече не ползвам стандартните. С Invisi Bobble косата се къса по-малко, не се деформира и не ти оставя тази „кофти чупка“ в прическата на мястото където е бил ластика. Освен това естетически ми харесват повече – почти не си личат в косата и няма метални нишки.

С тези осем неща имам всичко необходимо за дневно освежаване, но и за вечерно преобразяване в случай на нужда. Наречете го женско любопитство, но какво има във вашите дамски чанти?

By Sani