Пигмент за устни WOW Long Lasting Lip Color

25/04/2016

Пигмент за устни WOW Long Lasting Lip Color

На скоро разглеждах в Интернет новостите и попаднах на WOW Long Lasting Lip Color. Те ме заинтригуваха с това, че са наводнили Интернет пространството, както и с това, че предлагат интересна идея за временно и безболезнено „татуиране“ на устните. Ако не друго, стори ми се забавно. Докато се чудех от къде да си го поръчам, попаднах във Фейсбук на страница, където видях продукта. Оказа се, даже, че той се продава и във физически магазин в София, от където можех срещу едно запалване на колата, да си го купя за цена малко под 5 лева за брой. Отдавна търсенето на продукт не ми се беше получавало толкова гладко и естествено. Веднага изприпках натам и грабнах всичките четири цвята от продукта, които бяха останали . Това са Rose Pink, Lovely Peach, Watermelon и Sweet Orange. Но нека да започна по ред.

Пигмент за устни WOW Long Lasting Lip Color

WOW Long Lasting Lip Color

представлява продукт, който се нанася върху устните и се изчаква се да изсъхне 5-10 минути. След това се отлепя като peel-off маска. Той оставя след себе си отпечатък от пигмент, който се слива с цвета на устните, няма завършек и определено е дълготраен. Като идея звучи ако не добре, то поне интересно, но ето и моите мисли по въпроса.

Пигмент за устни WOW Long Lasting Lip Color

Започвам от опаковката.

Тя е пластмасова, с капаче, което се отвърта и следва апликатор, наподобяващ някои гланцове за устни. Дълго време се чудих кой е производителят на този продукт и кой е вносителят за България. Опаковката не даде яснота по нито един от двата въпроса. Справка в Интернет, показа, че производителят е корейска марка Monomola. Същата справка установи че има и фалшиви WOW продукти на същата марка и дали съм взела истинските или фалшивите, само мога да гадая. Не бих могла да ги разпозная и по цената, т.к. цената на оригинала и фалшивата му реплика са толкова близки, че винаги ще остане едно съмнение. Липсата  на етикет на български език, информация за производителя и вносителя, все изисквания за продаване на продукт в търговската мрежа, не улесняват особено тази дилема. Но това е една тема, която мога да разисквам в тотално нова публикация.

Пигмент за устни WOW Long Lasting Lip Color

Консистенция и нанасяне на WOW Long Lasting Lip Color

Продуктът е лепкав, силно пигментиран и започва да излиза от тубичката още при самото и отваряне дори и без натиск. Консистенцията наподобява на тази на маските за лице, които се отстраняват чрез отлепяне. Усеща се един лек химически плодов аромат. Той не е силен или дразнещ и спокойно се изтърпява десетина минути. Разнасянето на WOW Lip Color е  меко казано сложно. Продуктът не застава на едно място равномерно и първоначално ми отне доста време до като го наглася с клечка с памук. В крайна сметка успях, макар и не прецизно. В последствие се оказа, че цялото това старание е излишно, защото отпечатъкът от него е по-скоро сянка, отколкото контур. Изсъхна бързо, отлепи се лесно и това е резултатът, който получих върху устните си от Rose Pink.

Пигмент за устни WOW Long Lasting Lip Color

Завършек и издръжливост на WOW Long Lasting Lip Color

Ако си спомняте, когато бяхме малки, бабите ни имаха едни химически червила. Аз, като виден грим-запалянко, често си слагах такова без никой да ме види.  Е, усещането, което имам след нанасяне и отстраняване на WOW Lip Color е точно такова – на сухота и напуканост на устните. Завършекът, на мен ми наподобява на този на износено химическо червило. Вероятно някой би видял в този завършек нещо много естествено, но… не и аз. Издръжливостта на пигмента върху устните е забележителна – на 14-тия час след нанасяне започнах да го премахвам с какво ли не и така и не успях да го премахна напълно. Тази издръжливост, обаче, в контекста на гореказаното не ме радва, а напротив – притеснява ме съдържанието на химически вещества в тубичката. Ето и останалите цветове:

Пигмент за устни WOW Long Lasting Lip Color

Рядко ще ме чуете да казвам за продукт, че не си заслужава опита толкова категорично, колко бих казала за WOW Lip Color. По-голяма глупост не бях виждала от доста време. Дори мисля да си направя усмихнат селфи как изхвърлям четири тубички на стойност 20 лева в кофата. Два дена след като ги закупих.