Пет продукта, които купих заради YouTube (и не разбрах защо)

08/07/2017

youtube-made-me-buy-it

Всъщност, този пост е вдъхновен от един много популярен таг. Той е под наименованоето 5 Things YouTube made me buy. Да, пет. В моят случай, пет е смехотворно. YouTube ме е накарал да осъзная толкова нужди и потребности от продукти, че покупките в резултат от осъзнаването са поне десет по пет. Някои от тях са се оказали успешни, други – също, просто съм очаквала повече. Като цяло, обаче „неуспешните“ се броят на пръстите на едната ми ръка. За това реших да направя пост за пет неуспешни продукта, които YouTube ме накара да си купя. И като казвам неуспешни, нямам в предвид, че не съм ги употребила. Имам в предвид, че наистина не мога да разбера хайпът, който предизвикват сред влогърите.

Mac Fix +

Mac Fix+

Аз наистина харесвам Mac Fix+, допада ми като продукт и разбирам всичките му приложения. Фиксиращи спрейове съм опитвала много и подържам добър запас от тях. Fix+ по никакъв начин не прави нещо по-различно от останалите фиксиращи спрейове. Дори не бих казала, че това е и продуктът, към който посягам, за да съм сигурна, че гримът ми ще издържи цял ден. Отделно, мъглата от капчици, която се образува е прекалено едра за вкуса ми  предпочитам по фини мъгли от капчици. Като казвам всичко това, наистина не разбирам защо всичките ме любими бюти гурута, от Jaclyn Hill до брутално откровената Tati се прехласват толкова по него. В крайна сметка, четката можем да навлажним за да извадим металически блясък с много фиксиращи спрейове, с изкуствени сълзи, че дори и с вода. И така, харесвам Mac Fix+, но когато си го закупих, защото всички в YouTube го използват, се разочаровах.

Smashbox Photofinish Pore Minimizing Primer

Праймърът изобщо не е лош, просто разликата му с Porefessional на Benefit и много други бази против широки пори, е минимална. Като добавим към това и факта, че трудно се сдобих с него поради неналичието му в България, когато открих, че не е откритие тип „топлата вода“, останах с лека горчивина в сърцето. Отново казвам, продуктът е добър, просто не разбирам вълната от очарователни възгласи около него.

Becca Simmering Skin Perfector

Праймър на Becca: Shimmering Skin Perfector

Нямате минимална идея колко много го исках този продукт. Той присъстваше аругантно във всяко видео, което отворех и нощем като затворех очи го сънувах. Примолих и се на сестра ми да ми го донесе от едно пътуване до САЩ. Едвам дочаках да си го получа и очаквах той да ми даде блясъкът и озареността поне на Джей Ло. И той ми даде невиждан блясък и озареност, който не приех. Към днес го използвам единствено и само като хайлайтър. Този продукт примесен с която и да е основа седи блестящо на моята кожа. Блестящо седи и като праймър. До ден днешен го харесвам и Becca Shimering Skin Perfector има специално място в сърцето ми, но не и на лицето ми.

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder

Така и не ви разказах за мнението ми за този продукт. То определено е положително и аз много го харесвам. НО… също като с Fix+, неговите предимства пред всички други прозрачни пудри аз лично виждам единствено при техниката baking. Вероятно бих възкликнала че това е продукта на живота ми… ако правех бейкинг. Но не правя. Поради тази причина, за мен този иконичен продукт не се отличава с нищо от другите прозрачни пудри, които съм ползвала. И няма да крия – много ми е тъжно от този факт.

Черната маска

черната маска

Да, сериозно. Нямате представа колко клипа изгледах. По някаква причина, мнението на хората не беше чак толкова негативно колкото моето в последствие. В този случай, YouTube ме накара да закупя, за да пробвам този продукт повече от любопитство, а не защото вярвах безрезервно в него. Нямах и нереалисични очаквания. Просто опитване, и грешка като последвствие.

Това са моите пет неща, които YouTube ме накара да купя, но те не оправдаха очакванията ми. А вие имали ли сте сходни преживявания?