Червило и руж в Baby Doll Kiss & Blush на Yves Saint Laurent

13/03/2016

Червило и руж в Baby Doll Kiss & Blush на Yves Saint Laurent

Напоследък ме е обхванала манията по матовите червила, матовият лак за нокти, пастелните нюанси и съответно бързо натрупах една добра колекция от червила от този вид. Някои ми подариха, други си купих, но онзи ден си дадох сметка, че всички те са ярки, дръзки, стилни, но доста ангажиращи, а ми се носеше нещо в цвят, който бих могла да нося всеки ден. С този каприз се озовах в магазина, където консултантката отново започна да ми предлага ярки цветове на брандове и с консистенции, които много харесвам, но нито едно от тях не беше това, което търсех. Докато не отидохме до Baby Doll Kiss & Blush на Yves Saint Laurent. Нямаше цвят, който да не ми хареса, но от всички рационално реших да избера само един, да го пробвам и ако ми хареса, да се завърна за още.

Червило и руж в Baby Doll Kiss & Blush на Yves Saint Laurent

Baby Doll Kiss & Blush е продукт от вида две-в-едно – червило и кремообразен руж. Честно казано, въпреки че идеята ружът и червилото трябва да са в един нюанс изглежда старомодна, на мен лично ми харесва тази класика. Аз избрах цвят 10 – Nude Insolent , който върху моята кожа е нюанс между оранжево и розово, леко потъмнено, много близко до моя цвят на устните, но една идея по-тъмен от него. Този цвят придава акцент, но не е претенциозен и не изглежда все едно съм положила особено старание пред огледалото.

Червило и руж в Baby Doll Kiss & Blush на Yves Saint Laurent

Опаковката е стъклена, наподобява тази на лаковете за нокти, стабилна е и се затваря добре. Продуктът се състои от контейнерче и апликатор. Апликаторът е с доста интересна форма, различна от стандартната, която сме свикнали да виждаме и е с формата на капка. Той позволява, като червило, продуктът да се нанесе изключително прецизно, като дори бих казала, че елиминира и нуждата от използване на молив за устни. На усещане е гъвкав и мек – като сравнение, доста по мек е от апликаторите на глосовете за устни, например. По-широката му основа позволява разнасяне на продукта равномерно и гладко.

Червило и руж в Baby Doll Kiss & Blush на Yves Saint Laurent

Като цяло продуктът няма почти никакъв аромат, за разлика от всички други матови червила, до които аз съм се докосвала. Консистенцията му е кремообразна, не прекалено течна, но не и прекалено гъста. Нанася се и се разнася лесно, като веднага остава матов завършек. Не попива особено бързо и съответно не изсушава устните, напротив – усещането е за меки и подхранени устни. Именно този ефект бих нарекла „комфортния мат“. Този факт, разбира се, се отразява на издръжливостта – ако с обикновено матово червило изкарвам цял ден, то с това се налага да го повтарям два-три пъти в деня. Но, YSL нямат претенции относно издръжливостта на продукта, за това не бихме могли да ги съдим по този показател.

Разбира се, че го пробвах и като руж. Нямам особено влечение към кремообразните ружове и честно казано, притежавам само два такива – на Inglot и на Giorgio Armani. Не ги предпочитам пред прахообразните, защото по принцип те се разнасят по-трудно. Не и Baby Doll. С него беше лесно. По 3-4 точици на всяка буза и с обикновена четка за руж, продуктът буквално се сля с кожата ми и застана много естествено. Мисля, че заслуга за лесното нанасяне има и апликаторът – точките, които нанася са по-големи на площ, с добре дозиран продукт и съответно смесването им става доста по-лесно, от колкото ако беше обикновения апликатор.

Червило и руж в Baby Doll Kiss & Blush на Yves Saint Laurent

Това, което най-много харесах, обаче, на Baby Doll е, че позволява надграждане, а от там и хиляди възможни комбинации и нюанси. Цената бих определила приемлива с оглед на количеството продукт, разхода му и възможностите за употреба  – 68 лева. За мен това е идеалното решение за сутрините, в които трябва да се приготвя и изляза бързо и все пак да изглеждам добре. И да, задължително ще си взема поне още един цвят.