Течни сенки за очи на YSL: Full Metal Shadow

26/12/2015

Течни сенки за очи на YSL: Full metal shadow

Онзи ден се завъртях (не без размах) на летището в Малта, докато купувах последни подаръци за семейството в безмитната зона, като един истински турист, какъвто и бях.  Докато разглеждах червилата в ъгълчето на Yves Saint Laurent, окото ми хванаха тези малки шишенца, в десет цвята и няма да ви лъжа – омазах се прилежно с всички, след това ги и размазах, смесих и въздъхнах…. Какво последва е ясно.

YSL: Full Metal Shadow

Течни сенки за очи на YSL: Full metal shadow

Това, което ме грабна, първоначално беше извитият апликатор. При лек натиск той е доста гъвкав. В последствие, както и очаквах, се оказа, че той ще позволява нанасяне на течните сенки върху целия клепач, буквално с едно движение. Заостреният му край пък, го прави удобен за поставяне като очна линия, точно над миглите. Тези две неща бяха първото, което видях и то определено ми хареса.

Течни сенки за очи на YSL: Full metal shadow

Относно консистенцията, не бих могла да искам повече. При нанасяне усещането е като от вода. Тя много бързо изсъхва и след нея остава само цвят със силен метален оттенък. Сенките изсъхват много бързо. Те не се набират, не изсветляват, не се износват. Като имаме в предвид, че сенки без праймър не мога да нося, т.к. всички сенки се събират в сгъвката на окото ми след няма и половин час, тези остават на място и в края на деня са непокътнати.

Проверката ми в Интернет, в последствие, установи, че сенките издържат 16 (да, шестнадесет) часа след нанасяне. Аз лично съм ги ползвала десет часа и това са първите ми сенки, които след толкова време са като току що сложени . И то без праймър. Това за мен е крайно необичайно.

Течни сенки за очи на YSL: Full metal shadow

Цветовете на YSL: Full Metal Shadow

Аз взех 9 – Misty Green и 6 – Pink Cascade. Мотивът зад изборът ми е много прост: едно зелено, което никога не е излишно и ежедневното розово, което може да влезне в комбинация със зеленото, но и с толкова много други цветове. Тук е моментът да споделя, че се влюбих в тестера на 7 Aquatic Copper, но той за съжаление беше изчерпан. Много ми хареса и 10 Wet Blue, но имам прекалено много сини цветове, за да добавям поредния.

Докато си играех с тях установих, че сенките много хубаво се напластяват. Ако се сложи тънък слой, цветът е по-скоро като подтон. Ако обаче се повтори, той става по- силен и жив.

Сенките се нанасят лесно, не се стичат, засъхват бързо, но дават време да се „наместят“ с апликатор, с четка или с пръсти. След като изсъхнат, нанасям, според желанието и времето, с което разполагам, пресовани сенки. С тази основа, те се блендират много лесно.

Течни сенки за очи на YSL: Full metal shadow

Но не всичко хубаво е само хубаво. Първият негатив е, че още ги няма в България. Днес бях да ги търся в Douglas (няма сила на Земята, която ще ме спре да купя Aquatic Copper) и там не бяха и чували за тях. Тоест, ще трябва да почакам. Вторият, естествено нормално за марка от този клас, е цената, която за такава малка опаковка беше почти 30 Евро. Третият, не мога да кажа дали беше от тестера, но сивият цвят – 1 Grey Splash при мен не се разнесе никак добре, напротив, дори остана на брокатени бучки, което не беше точно това, което очаквах.

В заключение за YSL: Full Metal Shadow

Като идея сенките напомнят на течните пигменти на Armani, но истината е, че цветовете на YSL са много по-интересни и не са толкова наситени при едно нанасяне, което позволява доста комбинации. Но в крайна сметка, само опаковката на нещицата на YSL може да ме изкара извън равновесие. А тук има и много свеж материал за експерименти.

Връзки:

Сенките можете да закупите тук.