Представянето и парфюмът на YSL – Mon Paris

26/03/2017

YSL - Mon Paris

Това категорично не е първият, розов на цвят парфюм, който развива концепцията за любовта и се асоциира с прекрасен град. Базиран на бергамот, с нотки на малина, ягода и круша това можеше да е поредният сладникав, флорален, лек, свеж и безобиден парфюм. Но не е. Mon Paris на YSL се различава от всичко изброено до тук и притежава някакъв отличителен X фактор. Той е от типа парфюми, който колкото повече усещаш, толкова повече се пристрастяваш и искаш да продължиш да го усещаш. Много отдавна в съзнанието ми не се беше запечатвал аромат, по начина по който се запечата Mon Paris. До четвъртък, когато беше представянето му. Поканата за събитието съдържаше няколко озадачаващи за мен подробности. Те, обаче, не са случайни и сега, когато познавам парфюма, те се нареждат перфектно в контекста на Mon Paris.

Магията на завладяващата любов

YSL - Mon Paris

Несамнено Париж е градът на любовта. Ароматът на YSL Mon Paris, буквално приканя да си загубим ума в този прекрасен град, като го обърнем с главата надолу.  Така някъде между страстта и свободата, между дързостта и женствеността, се развиват нотките от татул, примесени с бергаминт и пачули се ражда този парфюм. В тези нюанси на аромати, буквално трябва да си луд, за да не се влюбиш. В основата на разработката на парфюма стои растението татул, което е силно отровно и халюцогенно. Татулът е с бял цвят и излъчва аромата си само след залез слънце. В средновековието, той е влизал е рецептите на магьосниците и именно на него отдавам магически пристрастяващата сила на парфюма.

YSL - Mon Paris

Дрес код: black tie

YSL - Mon Paris

Черна вратовръзка в гардероба си няма дори и любимия ми мъж. Себе си изобщо не коментирам и тази подробност в поканаата за събитието определено ме озадачи. Нотките мускус в парфюма, обаче, до голяма степен изтриват всичко момичешко и налагат една модерна, градска и дръзка женственост. Тя няма граници и излиза от класическия код на малката черна рокля. За това, ако очаквате Mon Paris да ви замирише на Париж от 19 век – потърсете си друг парфюм. Въпреки че експлоатира концепцията на Париж и любовта, този парфюм е различен от предходните.

Събитието

YSL - Mon Paris

То се проведе в Sense Rooftop Bar – едно мое много любимо местенце, с невероятна гледка към София. Погледът „отгоре“ определено засили преживяването на аромата Mon Paris. Всъщност, сега като се връщам към онази вечер, всичко наоколо напомляше за този аромат по лек и загадъчен начин, който предразполага само към едно – да се влюбиш. Аз лично съм впечатлена и благодаря на екипа на YSL за поканата и за прекрасното преживяване. Благодаря и за този прекрасен аромат – подарък, в който се влюбвам всеки ден.

 

 

 

 

  • Парфюмът Mon Paris ми е прдставен за проба и не съм заплатила за него със собствени средства. Въпреки това, този пост отразява точно мнението ми за продукта. Този пост не е спонсориран.